Aitor Martínez s’imposa al Memorial Antonio Miguel Ramírez

05/05/2024
Carretera

Aitor Martínez s’imposa al Memorial Antonio Miguel Ramírez

El XV Memorial Antonio Miguel Ramírez, una de les cites selectes del calendari cadet català, va reunir aquest dissabte 4 de maig una setantena de corredors a Palafrugell. La prova, organitzada pel Club Ciclista Palafrugell, estrenava nou format de cursa d’un dia després d’una llarga història com a competició de dues etapes, i va deixar la victòria en solitari d’Aitor Martínez (Autovivo Grup – CC Sant Boi).

En el preludi del Campionat de Catalunya de Fèmines, Palafrugell va celebrar el mateix dia -en aquest cas, en horari matinal- la sisena prova de la Copa Catalana Cadet. El recorregut apostava pel mateix circuit que hores després afrontaria la prova femenina, amb pas per Regencós, Esclanyà, on hi havia situada la meta, i Palafrugell. Els corredores van afrontar tres voltes a aquest circuit per, a l’última volta, allargar el recorregut fins a Begur i completar els 63,5 quilòmetres totals que acabaven a la meta d’Esclanyà.

La carrera va ser nerviosa, amb diversos intents d’atacs, però el gran grup va mantenir el control i, en els darrers quilòmetres, Aitor Martínez va aprofitar un dels últims trams de pujada per atacar en solitari, va caçar i superar l’escapada que es mantenia vigent i va aconseguir marxar sol al capdavant per aconseguir la victòria final. Aquest triomf li arriba a Martínez tan sols tres dies després de ser subcampió de Catalunya en el campionat disputat a Ripoll i menys d’un mes després de ser també segon a la general de la Copa Manrúbia cadet.

Per darrera del corredor del Club Ciclista Sant Boi, tres corredors del Club Ciclista Infantil Olot es jugaven les dues places de podi restants, que acabarien en mans de Diego Martínez i Lucas Strahodinsky, a tan sols 7 segons del vencedor. La propera cita de la Copa Catalana Cadet serà el dissabte 18 de maig al Trofeu Speed Republik de Lleida, que reunirà totes les categories del ciclisme català.

XV Memorial Antonio Miguel Ramírez:

  1. Aitor Martínez (Autovivo Grup – CC Sant Boi) 1:35:40
  2. Diego Martínez (Purito-Tadesan-Núria) a 0:07
  3. Lucas Strahodinsky (Purito-Tadesan-Núria) a 0:07
  4. Joel Oller (Purito-Tadesan-Núria) a 0:07
  5. Jofre López (EC Isaac Gálvez) a 0:10
  • Muntanya: Aitor Martínez (Autovivo Grup - CC Sant Boi)
  • Metes volants: Jan Casanovas (Proride Jufré Team)
  • Per equips: Club Ciclista Infantil Olot
  • Classificacions completes