Paula Blasi es proclama campiona de Catalunya absoluta en ruta

05/05/2024
Carretera

Paula Blasi es proclama campiona de Catalunya absoluta en ruta

Palafrugell va viure aquest dissabte 4 de maig el Campionat de Catalunya de Fèmines en ruta, cita cabdal del calendari ciclista català. La localitat de Baix Empordà va acollir la sortida d’una prova íntegrament femenina que seguia la línia marcada enguany per la Copa Catalana de Fèmines i que va servir per coronar totes les campiones de Catalunya de l’especialitat des de cadets fins a màsters.

El recorregut, de 121,8 quilòmetres per a les categories elit i sub 23, afrontava en el primer tram un circuit de 14 quilòmetres entre Llofriu, Torrent, Regencós i Palafrugell, en el qual s’hi van donar quatre voltes. En el quart pas per meta es va donar la sortida, també, per a les categories cadet, júnior i màster, que es van unir a les elit i sub 23. Amb la carrera ja llançada i seleccionada, després de l’última volta al circuit inicial es va encarar un segon tram de prova que portaria les corredores per un petit bucle amb doble pas per un tram de terra i passaria per Gualta, Ullastret, Pals i Begur abans de la meta a Esclanyà.

Les carreteres estretes i sinuoses, protagonistes de la prova, van suposar un territori exigent per a totes les ciclistes i per a un grup capdavanter cada vegada més seleccionat. Després del primer tram de sterrato, Paula Blasi (Massi Baix Ter) i Agua Marina Espinola (Le Boulou CC) van saltar del gran grup i van fer camí cap a la victòria i el títol català. Les dues corredores van fer bona una llarga escapada i, ja en els darrers quilòmetres, la sub 23 Paula Blasi va deixar diversos intents d’atac fins que a les rampes de Begur va aconseguir marxar en solitari i imposar-se a la meta situada a Esclanyà.

La triatleta, nova campiona de Catalunya absoluta, segueix demostrant així les seves capacitats en carretera, després de ser quarta a dues cites de la Copa d’Espanya -Gran Premio Igartza i Gran Premio Cidade de Pontevedra-, sisena a la Copa Primavera d’El Prat i tercera al Memorial Fidel Bagan. Agua Marina Espinola va ser segona de la prova i Laura Rodríguez (Universitat Politècnica de València), tercera, es va proclamar campiona de Catalunya elit en guanyar l’esprint del grup perseguidor.

Universitat Politècnica de València va dominar també la categoria júnior, amb victòria a la prova per a Vera Valero i títol català per a Ainara Inarejos, tercera de la seva categoria a la meta. Adriana Vargas (Baix Ter Team Academy) va revalidar el títol en categoria cadet, el segon per a l’estructura de Torroella de Montgrí, i Nerea Alarcón (Cardedeu Unió Ciclista), Úrsula Ospina (Ratpenat Club Ciclista) i Cristina Bombardó (Dr. Bike Racing Team) van ser les campiones màster.

Campiones de Catalunya de fons en carretera 2024:

  • Elit: Laura Rodríguez (Universitat Politècnica de València)
  • Sub 23: Paula Blasi (Massi Baix Ter) 
  • Júnior: Ainara Inarejos (Universitat Politècnica de València)
  • Cadet: Adriana Vargas (Baix Ter Team Academy)
  • Màster 30: Nerea Alarcón (Cardedeu Unió Ciclista)
  • Màster 40: Úrsula Ospina (Ratpenat Club Ciclista)
  • Màster 50: Cristina Bombardó (Dr. Bike Racing Team)
  • Classificacions completes

Foto: @macphtos