La selecció catalana BMX viu un important entrenament a Verona

04/04/2021
BMX

La selecció catalana BMX viu un important entrenament a Verona

La selecció catalana de BMX s'ha desplaçat aquesta dies 3 i 4 d'abril a Verona (Itàlia) per realitzar una concentració i entrenament al circuit on el proper 1 i 2 de maig es disputaran les primeres rondes de la UEC BMX European Cup 2021. S'hi han desplaçat un total de 12 pilots entre les categories sub23 i infantil juntament amb el responsable de la comissió de BMX de la Federació Catalana de Ciclisme, Félix Martín, i amb els entrenadors Alfred Moreno i Ian Hiniestrosa.

Moreno destaca que "són sortides necessàries. Tota la setmana hem vist que altres seleccions nacionals es desplaçaven aquí a veure el circuit i poder compartir entrenaments aquí amb ells és brutal. A més, a nosaltres ens és més necessari que ningú perquè no tenim una pista d’aquestes a casa. Ha estat molt positiu, hem fet un gran pas endavant. Tenim un jovent brutal i els hem de donar aquestes oportunitats", explica sobre una experiència que els diferents pilots també valoren molt positivament, tant pel nivell tècnic com pel bon ambient del grup.

La selecció catalana desplaçada a Verona la formaven els infantils Àxel Moreno, Sergio Morillo i Ulises Barrachina, els cadets Adrián Mesa i Jana Román, els júniors Ian Morillo, Gabriel Avellaneda, Miquel Hernández, Marc Román i Mariona Calvis i els sub23 Saúl Conde i Marta Calvis, que en destaquen "una experiència molt bona. Hem pogut entrenar en un circuit de nivell alt, professional i poder mentalitzar-nos per la Lliga Europea del maig que es farà aquí mateix".

En alguns casos com els d'Ian Morillo i Miquel Hernández, que aquest 2021 estrenen la categoria júnior, l'experiència en un circuit d'aquest nivell en competicions internacionals els suposa un salt endavant necessari per les novetats en la seva categoria. "Tenia moltes ganes de fer aquest viatge, mai m’havia tirat d’una rampa de supercross de 8 metres, que a Espanya no n’hi ha. El primer any de júnior és un dels més difícils i volia saber a quin nivell estava. El circuit era espectacular, ha valgut la pena venir fins aquí per entrenar", destaca Morillo.

A nivell català, la propera gran cita de BMX serà el proper cap de setmana del 10 i 11 d'abril, amb la disputa de la Copa d'Espanya de BMX a Terrassa.