Terrassa decideix els campions de Catalunya de BMX 2023

01/10/2023
BMX

Terrassa decideix els campions de Catalunya de BMX 2023

El Circuit de les Arenes de Terrassa ha estat l’escenari de la prova més esperada del calendari català de BMX, amb la disputa aquest diumenge 1 d’octubre dels Campionats de Catalunya de BMX per a totes les categories. La competició, organitzada pel club BMX Terrassa, ha donat el tret de sortida a les 10 del matí i ha reunit un centenar de participants des de prebenjamins fins a màsters.

Miquel Hernández (BMX Catalonia Team) ha estat l’home del dia i ha aconseguit el títol de la categoria Open masculina imposant-se per davant de Lluís Hiniestrosa (BMX Terrassa) i Juanjo Fantoni (BMX Catalonia Team). Després de proclamar-se campió de Catalunya júnior fa un any a Mataró, Miquel Hernández s’ha estrenat aquesta temporada a la categoria elit coronant-se com a campió d’Espanya i campió de Catalunya. A més, Hernández també ha competit internacionalment en categoria sub 23, sent un habitual de les seleccions catalana i espanyola i participant a la Copa Europea, la Copa del Món i el Súper Mundial de Glasgow, sent un dels 25 catalans que hi va prendre part.

En categoria femenina, la victòria també ha estat per al BMX Catalonia Team de la mà de Mariona Calvis, que revalida el títol que ja havia aconseguit els anys 2021 i 2022. Calvis va tornar a la competició durant el mes de setembre després de patir una lesió a l'húmer a la Copa Europea del maig a Valmiera (Letònia) quan es trobava en el millor moment de forma de la seva carrera i acabava de pujar al podi d'una prova de la Copa Europea. La rider ha estat acompanyada al podi del Campionat de Catalunya per la seva germana Marta Calvis (BMX Catalonia Team) i per Janna Garrido (XL BMX), repetint així el podi de fa un any a Mataró.

Aitor Martín (BMX Terrassa Club) i Daniel Gómez (XL BMX) han estat els vencedors en les categories Challenge 19+ i Challenge 17-18 respectivament, mentre que en les categories cruiser els títols han estat per a Isona Labarta (XL BMX), Adrián Angulo (BMX Terrassa Club) en Cruiser A i Ricardo Piedras (BMX Terrassa Club) en Cruiser B. La prova també ha repartit títols en les categories base i de formació.

Després de repartir els Campionats de Catalunya, el calendari català de BMX encara el tram final de la temporada amb el Trofeu Generalitat que es disputarà el 21 d’octubre a Mataró i les últimes proves de la Copa Catalana de BMX, que seran a Sant Andreu de la Barca i Lliçà d’Amunt.

Campionat de Catalunya de BMX 2023:

 • Open: Miquel Hernández i Mariona Calvis (BMX Catalonia Team)
 • Cruiser F: Isona Labarta (XL BMX)
 • Cruiser A: Adrián Angulo (BMX Terrassa Club)
 • Cruiser B: Ricardo Piedras (BMX Terrassa Club)
 • Challenge 19+: Aitor Martín (BMX Terrassa Club)
 • Challenge 17-18: Daniel Gómez (XL BMX)
 • Cadet: Axel Moreno (BMX Terrassa Club)
 • Infantil: Jan Rodríguez (BMX Catalonia Team)
 • Infantil-Cadet Fèmines: Hanna Venermo (BMX Terrassa Club)
 • Per equips: BMX Terrassa Club
 • Classificacions completes