Banyoles, inici de nivell mundial de la Copa Catalana BTT Internacional

18/02/2020
BTT

Banyoles, inici de nivell mundial de la Copa Catalana BTT Internacional

Banyoles és mundialment coneguda en el panorama biker internacional: un any més, aquest cap de setmana del 22 i 23 de febrer arriba la prova que serveix per inaugurar de manera oficiosa la temporada internacional de cross country i que situarà a la Capital del Pla de l'Estany com a centre del BTT mundial. El lloc on més estrelles del XCO es reuneixen abans de la Copa del Món amb una graella de sortida que, de fet, només el màxim campionat mundial és capaç d'igualar. Aquest any no serà menys i la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point (Tota la informació) tornarà amb dos dies de competició d'alt nivell en la seva 19ª edició.

La Super Cup Massi va ser pionera en el seu dia a l'hora de brindar el protagonisme que el BTT femení es mereix creant una jornada de competició exclusiva per a elles, així que dissabte tota l'atenció serà per a les corredores que buscaran la victòria en una de les seus més prestigioses del cross country. En ple any olímpic Banyoles marcarà una nova fita en el seu nivell de participació femenina.
 
El podi complet de 2019 tornarà per buscar de nou una plaça d'honor. L'anglesa Annie Last (KMC Orbea) tindrà molta feina per renovar la victòria aconseguida fa just un any. També tornarà la vencedora de 2018 i subcampiona de 2019, l'alemanya Elisabeth Brandau (Radon), així com la jove sub-23 francesa Loana Lecomte (Massi) que aquesta vegada sí partirà com a favorita. A partir d'aquí la llista de corredores de talla internacional és enorme. Pel que fa a nivell nacional, no faltarà cap de les grans bikers del XCO. Rocío de l'Alba García (BH Templo Cafès UCC), Claudia Galícia (Megamo Factory Team), Meritxell Figueras (MMR Factory Raving) i Natalia Fischer seran a la línia de sortida. La prova femenina de la Super Cup Massi de Banyoles tindrà lloc el dissabte 22 a les 16:00 i les inscripcions estan obertes fins dijous.

Diumenge, per la seva banda, serà el torn de les proves masculines. La primera i única cursa UCI HC d'Espanya comptarà amb 8 dels 10 primers bikers de 2019 a la graella de sortida. El francès Victor Koretzky (KMC Orbea), actual campió de França, partirà com a favorit per mèrits propis. Va guanyar el 2017 i 2018 i va ser segon el 2019. El brasiler Henrique Avancini és el número 2 del rànquing mundial i una estrella que ha competit a casa nostra en comptades ocasions. El camí cap als Jocs Olímpics de Tòquio farà que aquest any comptem amb la presència de novetats com, entre d'altres, de la selecció italiana.
  
Com a la prova femenina amb Julie Bresset, la masculina també tindrà un campió olímpic en competició, a el txec Jaroslav Kulhavy, medalla d'or a Londres 2012 i que haurà de rendir al màxim des de la primera cursa si vol tenir alguna possibilitat d'estar als Jocs Olímpics després d'un 2019 per oblidar. Per part espanyola, a més del campió nacional David Valero (Primaflor-Mondraker-XSauce), també hi haurà el medallista de bronze a Rio de Janeiro, Carlos Coloma, en la que serà la seva primera cursa de XCO de l'any. Estarà acompanyat per Pablo Rodríguez, que s'acaba d'incorporar al BH Temple Cafès UCC. Sergio Mantecón, un habitual d'aquesta competició, repetirà en aquest 2020. Encara que moltes mirades se centraran en el sub-23 Jofre Cullell. El català de Megamo ja sap el que és quallar grans actuacions aquí i a Banyoles tindrà un aparador mundial per demostrar de què és capaç.

El circuit seguirà fidel al seu estil: ràpid i revirat, propiciant emocionants curses en grup, que posen encara més emoció al desenllaç de les mateixes. A més, per segon any, formarà part de les UCI Junior Series, on s'enfronten les grans promeses del món ciclista. Fer-se un nom en el panorama internacional, començarà a Banyoles.

Estrena de la Banyoles Youth Cup
Enguany, el cap de setmana comptarà amb la novetat de la Banyoles Youth Cup BTT, prova especial i exclusiva pels joves de categoria Infantil de 13 a 14 anys (2006-2007), per tal que puguin rodar i experimentar la sensació de córrer en un circuit de primer nivell on també hi correran els millors del món. La inscripció està oberta a federats i no federats (assegurança opcional 3€), amb l'ordre de sortida definir per l'ordre d’inscripció.
 
El recorregut tindrà una distància d’uns 2 quilòmentre que coincidiria amb l'start loop de les categories superiors. S'entregarà un trofeu als 3 primers classificats masculins i femenins, a banda d'entregar-se una medalla per a tots els participants. La prova se celebrarà al migdia del dissabte 22 de febrer: 13:30h serà el torn de la sortida masculina, 13:30h de la femenina i a les 14h, l'entrega de premis