Doblet de KMC-Orbea amb Koretzky i Degn a la Vall de Boí

26/07/2020
BTT

Doblet de KMC-Orbea amb Koretzky i Degn a la Vall de Boí

La Copa Catalana Internacional Biking Point ha tornat aquest diumenge a La Vall de Boí, amb una cita en línia també puntuable per la Super Cup Massi, una setmana després de la cronoescalada de Vall de Lord. Una jornada de pur espectacle amb el retorn del XCO al campionat en què les mesures de protecció contra la Covid-19 han estat protagonistes, com no pot ser d'una altra manera, així com un dia genial de curses. El francès Victor Koretzky i la danesa Malene Degn (KMC-Orbea) han estat els vencedors absoluts, en un una cursa que ha pujat al podi als catalans Jofre Cullell i Claudia Galícia (Megamo).

A la prova masculina hi havia tres favorits clars: el duo del KMC-Orbea, Victor Koretzky i Milan Vader i el jove Jofre Cullell (Megamo Factory Team). Encara que Christofer Bosque (Biking Point) i Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Racing Team) també aspiraven a desbancar les tres estrelles presents. El circuit, de 5 km amb pujades curtes, dures i explosives, trams rodadors i baixades amb el seu punt tècnic, seria el jutge de la cursa. 

En un inici explosiu i trepidant generava que els dos ciclistes del KMC-Orbea s'escapessin sense cap contrincant que els pogués seguir. Tots dos corredors s'alternaven el liderat i anaven mantenint la distància amb Jofre Cullell, que de menys a més, es va anar allunyant dels altres perseguidors. La cursa s'ha decidit en l'última volta, quan Koretzky i Vader s'han atacat de forma constant, fins que el campió francès ha pogut agafar el marge suficient per arribar a meta de forma solitària, amb 13 segons d'avantatge. El campió holandès ha arribat en segon lloc, satisfet amb la seva posada en escena. Cullell, sense opcions de victòria, ha arribat en tercera posició i primer S23, després de mantenir un bon duel amb el francès Vidal bonapart de la cursa.

En categoria femenina, la campiona danesa Malene Degn (KMC-Orbea) no ha tingut cap rival i dominant la cursa de principi a fi ha aconseguit emportar-se el triomf de manera folgada amb un temps de 1h 21 minuts i 51 segons. La campiona del món, Pauline Ferrand-Prévot (Canyon SRAM) no ha tingut el seu millor dia però ha estat capaç d'aguantar l'avantatge amb Claudia Galícia (Megamo Factory Team) i ha quedat segona, mentre la catalana pujava al tercer esglaó del podi després del seu triomf la setmana passada.

La resta de vencedors/es per categories han estat:

  • Cadets: Marta Cano (BGTeam HTI) i Alexandre Martins (Scott CreuseOxygene)
  • Juniors:  Lucía Macho (MMR Factory Team) i Francesc Barber (Primaflor Mondraker Xsauce)
  • S23: Lea Bouilloux (Team Massi Academy) i Jofre Cullell (Megamo Factory Team)
  • Elits: Malene Degn (KMC-Orbea) i Victor Koretzky (KMC-Orbea)
  • M30: Amalia Aguilar (Biking Point) i David Puig (Biking Point)
  • M40: Stephanie Chapon (Team Calvisson VTT) i Pau Egeda (Biking Point) 
  • M50: Joan Antoni Asensio (Trevol Bikesports)
  • M60: Josep Palomino (Navarcles PC)
  • Equips: TBikes Amunt BH

Amb els resultats de la quarta prova del campionat, la general de la Copa Catalana Internacional Biking Point passa a ser liderada pels dos guanyadors del dia, Victor Koretzky i Malene Degn. La propera cita del campionat de grans cites internacional serà a Girona, dins el festival Sea Otter Europe Costa Brava-Girona, el 26 i 27 de setembre.

[Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport]