Garrigues Bike prepara cites de Copa Catalana de Marató i Ultramarató pel 4 de juny

28/05/2022
BTT

Garrigues Bike prepara cites de Copa Catalana de Marató i Ultramarató pel 4 de juny

El pròxim dissabte 4 de juny, el calendari català de BTT comptarà amb una important cita dels seus calendari de XCM i XCUM amb la disputa de la Garrigues Bike a l’Albagés (les Garrigues). Sota l’organització del Club Esportiu Castelldans, la prova comptarà enguany amb tres recorreguts, dos dels quals seran puntuables per la Copa Catalana de Marató i la Copa Catalana d’Ultramarató.

Amb la sortida des de l'Albagés, el recorregut de la Garrigues Bike 2022 endinsarà els participants a la comarca de les Garrigues per camis i corriols entre camps d'oliveres i cabanes de pedra seca. El seu terreny accidentat i la multitud de camins que ofereix la zona, el fan un territori ideal per a la pràctica del ciclisme, que sens dubte deixarà petjada en cadascun dels valents i valentes que s'hi vulguin endinsar.

Aquesta edició s'han canviat els recorreguts augmentant els kilòmetres de corriols, es passa per zones poc explorades i antics camins de carro. Destaquen els 12 km de la vall del Purgatori i del riu Oró, on s'enllacen corriols fins a arribar al riu Set.

El seu recorregut més llarg tindrà 150 quilòmetres i prop de 2.900m de desnivell positiu acumulat, en una cursa que serà la tercera de les quatre proves puntuables pel calendari de la Copa Catalana d’Ultramarató després de la disputa de l’Ebre xtrem de Riba-roja d’Ebre i l’Ultrabike de Vic aquest cap de setmana. Després d’una segona edició en distància XCUM a La Granadella el darrer 2021 que va servir per coronar a Ramona Gabriel i Guillem Muñoz com a campions de Catalunya , enguany la Garrigues Bike passa a formar part del recuperat calendari de Copa Catalana.

Per la seva banda la prova garriguenca també formarà part de la Copa Catalana de Marató. Un traçat de 80 quilòmetres amb uns 1.500 metres de desnivell positiu formaran part del recorregut puntuable per la competició catalana de XCM, que després de les proves incials de La Santa Vall i Torrelles de Foix lideren Llibert Mill (CC La Marca) i Ramona Gabriel (Mig Segre Bike Club) en les seves categories elit.

Per últim, el recorregut més petit per a la modalitat no competitiva recorrerà un total de 48 km i 800m de desnivell positiu. El track definitiu serà enviat per correu la setmana de la cursa.