La Bisbal d'Empordà reprèn la Lliga de Resistència BTT de Girona aquest dissabte

09/08/2022
BTT

La Bisbal d'Empordà reprèn la Lliga de Resistència BTT de Girona aquest dissabte

Aquest pròxim dissabte 13 d’agost, el Club Ciclista La Bisbal reprèn amb la segona prova la Lliga de Resistència de Girona, que es va iniciar el passat 2 de juliol a Sarrià de Ter i acabarà el proper dia 10 de setembre a Roses, en el que hi haurà el lliurament dels reconeixements finals als vencedors.
 
La cursa de 3h de Resistència BTT de La Bisbal, una habitual dins el marc de l’estiu i lligada a les activitats de la Festa Major de la capital baix-empordanesa, es concentrarà en el pàrquing del Centre Esportiu Tennis de la Bisbal. Allà es podran recollir les plaques entre 15-17 hores. La sortida a l’estil Le Mans, serà a les 17 hores.
 
El Club Ciclista La Bisbal ha preparat un circuit de 3 quilòmetres, d’una dificultat alta i un desnivell de 500+, on rodaran els participants durant 3 hores per trobar els vencedors en les diferents categories que s’han establert.  Les inscripcions es poden fer fins dijous a la nit, a www.dsport.cat i es poden fer en quatre modalitats: 
  •  Individual (M/F) (a partir de categoria Júnior) 20 € Federat / 25 € No Federat
  • En equips de 2 (parelles) (M/F) (a partir de categoria Cadet) 40 € Federat / 50 € No Federat
  • Equips de 3 corredors (M/F) (a partir de categoria Infantil) 60 € Federat / 75 € No Federat
  • Equips Mixtes amb 2 ciclistes (a partir de categoria Cadet) 40 € Federat / 50 € No Federat
Recordem que també es farà un reconeixement a la Volta Ràpida a nivell Individual i per Equips. En el cas d’empat a temps, el criteri seria la segona Volta Ràpida marcada per l’equip o el corredor.El Campionat neix amb la voluntat de ser una variant del btt més competitiu, en un ambient distÈs, i en el que puguin crear-se equips entre amics, parelles, família,... i passar-ho bé entre tots. A tall de recordatori alguns punts que fan referència al reglament de les proves són:
 
Els corredors individuals tindran un carril habilitat específicament per ells que no podrà ser emprat pels corredors dels equips quan facin el canvi. Els corredors dels equips poden realitzar les voltes que considerin de forma seguida, i en cas de canvi hauran d’utilitzar el carril específic destinat als canvis d’equips. Per tal de que els equips tinguin dret a puntuació cal que els integrants facin un mínim de voltes al circuit cadascun. En cas contrari quedaran desqualificats.
 
En el cas dels Equips de 2 (parelles) o Equips de 3 corredors es podrà substituir un dels integrants  a cada cursa per un corredor suplent, en el cas que un d’ells no pugui participar a la següent cursa (lesió, absència,...). D’aquesta manera es podrà seguir optant a la General Final, sense quedar exclosos. Només un corredor suplent serà acceptat per equip.
 
Les sortides seran a l’estil “Le Mans”: una persona de l’equip subjecta la bici mentre l’altre participant corre a peu una breu distància abans de muntar i sortir corrents. L’ordre de sortida serà per rigorós ordre d’inscripció. Cada equip / participant disposarà d’un box que s’assignarà per ordre d’inscripció. Els dorsals seguiran el mateix criteri, i a cada cursa s’entregaran de nou. Els relleus s’han de fer a la recta de meta / boxes. El canvi de corredor es farà amb els peus a terra, MAI en marxa, i s’haurà d’entregar al company un testimoni. Si no es respecta la norma es penalitzarà amb una volta.
 
Esperem que sigui una festa i que tothom en pugui gaudir!