La selecció catalana de BTT, "amb confiança" pel Campionat d'Espanya de Valladolid

14/09/2020
BTT

La selecció catalana de BTT, "amb confiança" pel Campionat d'Espanya de Valladolid

Nou ciclistes formen la selecció catalana BTT que aquest cap de setmana del 19 i 20 de setembre disputaran el Campionat d'Espanya de XCO a Valladolid, una cita que ha avançat la seva data a causa de les reprogramacions de calendari per la pandèmia de la Covid-19. En una cita sense prova de relleus per equips, en què la selecció catalana és la tradicional dominadora amb fins a catorze títols estatals, i les proves d'eliminator, tot se centrarà en la prova de rally, la distància olímpica. Els ciclistes, amb ganes d'estar a l'alçada de les prestacions aconseguides la temporada passada a Navarra, viatjaran amb la seleccionadora Anna Villar i el tècnic Carles Sabadell.

"La selecció ha estat condicionada pel fet de que, en primer lloc, no hi ha 'team relay', que és una prova en què sempre som referència, i que tampoc tenim la prova d'eliminator on sempre hem tingut podi els darrers anys. És una selecció centrada en les proves de rally i enfocada a cara als júniors i sub23, ja que la majoria dels elit ja tenen les seves estructures i viatgen amb l'equip, això sempre ho hem respectat molt. Així que aprofitem per apostar per la base i ajudar als sub23, que en moltes ocasions són els que es queden en terra de ningú", explica la seleccionadora Anna Villar.

La ex campiona d'Espanya apunta abans de viatjar cap a Valladolid que Catalunya porta "una selecció molt potent i competitiva, amb opcions reals de podis. Estic amb confiança. És un any complicat perquè en principi el Campionat d'Espanya tenia unes dates i s'ha acabat avançant un mes, així que tots, tant corredors com tècnics, hem hagut d'anar a contracorrent. Hi ha certa incertesa de l'estat de forma de tothom, però ho estic contenta amb el nostre grup: estem forts i motivats, i com sempre afrontem el Campionat amb il·lusió perquè els corredors estiguin al davant i donin el millor d'ells mateixos", apunta Villar.

Selecció catalana als Campionats d'Espanya XCO:

  • Dídac Carvacho (BTT Fornells de la Selva)
  • Roger Colomina (CC One to One)
  • Lidia Fuentes (BTT Open Natura)
  • Sara Méndez (Primaflor-Mondraker)
  • Sandra Artigas (CC Amunt)
  • Roger Ferrer (EC Òdena)
  • Marc Vilardell (BTT Fornells de la Selva)
  • Nil Solà (CC Santvi)
  • Aniol Morell (BTT Fornells de la Selva)

Tota la informació sobre el Campionat d'Espanya XCO de Valladolid, a la web de la RFEC.