La Tramun 2018: recorregut renovat, Woman Only i Tramun Kids

09/10/2018
BTT

La Tramun 2018: recorregut renovat, Woman Only i Tramun Kids

La Tramun 2018, prova puntuable pel calendari UCI Marathon Series, ha renovat gran part del seu recorregut per l'edició d'enguany, que es disputarà el proper 14 d'octubre amb un traçat en línia amb sortida al SAT Cooperativa La Vall de'n Bas i arribada al pavelló Fontajau de Girona.

El recorregut, reconegut pel gran nombre de corriols i que és el gran atractiu de la prova, ha estat renovat per la organització, sempre autoexigent en aquest aspecte, arribant enguany als 77 kms i 2.530m D+ en la seva versió més exigent, que té un topall d'alçada màxim de 1.120m. Aquest traçat és enguany novedós en alguns corriols i ha augmentat el desnivell a la primera part. Després d'uns primers metres plans s'afrontarà una nova pujada, íntegrament per asfalt fins a Xenacs. Una ascensió amb unes vistes espectaculars que permetrà estirar el pilot abans d'afrontar un corriol de baixada, 4 quilòmetres de brutal descens amb lloses de pedres, esglaons i diversió. Una manera d'entrar en calor per afrontar una successió de corriols amunt i avall fins arribar al punt més alt a l'entorn de les Roques Encantades, camí del Coll de Condreu. A partir d'aquí, trams de corriol enllaçats sempre amb tendència majoritàriament favorable fins a l'Hostal del Fang, punt de partida de LaTramun XCC, la versió curta de la cursa.

Des d'aquest punt quedaran 33 quilòmetres a meta i l'estil de LaTramun canvia per complet. S'han acabat les llargues pujades. Tot fins a l'arribada serà una successió de corriols, amb tendència a baixar però plens de pujades. Tots amb la diversió com a denominador comú i fins arribar a Fontajau.

Aposta pel ciclisme femení: Women Only
Aquest any LaTramun s'ha proposat potenciar el mountain bike femení. Atraure noves participants, augmentar el nombre d'inscrites i oferir una experiència única a nivell mundial. 
El dia 7 d'octubre s'organitza una pedalada de BTT de 30 kms a l'entorn de Fornells de la Selva amb un nivell de dificultat mitjà i amb una guia d'autèntic luxe: la biker noruega Gunn-Ritha Dahle, capiona del món, olímpica i guanyadora de proves de la Copa del Món! La pedalada és gratuïta i al final de la mateixa també es podrà gaudir sense cost d'un àpat per les participants i un/a acompanyant.

La Tramun Kids
Mentre s'espera l'arribada de La Tramun, es disputarà La Tramun Kids per categories de formació (de prebenjamins fins a infantils) en un traçat d'un màxim de 2kms per volta a l'entorn del pavelló de Fontajau-Girona que s'anirà adaptant en distància i voltes en funció de la categoria. 

Més informació de la prova

[Foto crèdits: La Tramun (Gunn-Rita Dahle)]