La Tramun torna a portar el millor marató BTT a Girona

12/10/2020
BTT

La Tramun torna a portar el millor marató BTT a Girona

En una setmana en què s'ha confirmat l'aturada de l'esport amateur durant 15 dies per frenar la propagació dels contagis Covid-19, una cita es manté en el calendari del ciclisme català: La Tramun, ja tot un emblema del marató BTT que organitza el Club BTT Fornells de la Selva i que se celebrarà aquest diumenge 18 d'octubre gràcies a la seva categoria de prova internacional, amb categoria C3 dins del calendari de les UCI Marathon Series. Amb tot, s'ha hagut de suspendre la prova open i La Tramun Kids.

En un any que la organització ja ha admès com a complicat, la prova gironina arriba a la seva 22ª edició, com en els darrers anys conservant una categoria internacional que li fa donar un pas més a nivell de participació. Enguany, a més, La Tramun havia de proclamar els campions de Catalunya de Marató BTT (XCM), que l'any passat es coronaven a l'Esperxada amb victòries d'Ismael Ventura i Ada Xinxó, però donada la situació serà impossible al no poder-se celebrar campionats regionals.

La Tramun manté la seva essència en el recorregut amb passió pels singletracks, però enguany arriba amb novetats, tot i mantenir l'exigència. Entre el 70 i el 80% del del traçat serà inèdit, per acabar completant prop de 75 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell acumulat de 2200 metres positius i 2600 de negatius, amb sortida des de Sant Esteve d'en Bas per acabar, com és habitual, davant del Pavelló de Fontajau (Girona) que rebrà els herois d'una jornada de veritable bicicleta de muntanya.

La organització mantindrà les inscripcions obertes durant el divendres abans de la prova. Només es pot participar amb llicència competitiva UCI.