LaTramun arriba a la 24ª edició fidel al BTT més genuí

11/10/2022
BTT

LaTramun arriba a la 24ª edició fidel al BTT més genuí

Aquest diumenge 16 d'octubre, la bicicleta de muntanya buscarà la seva essència amb la disputa d'un dels seus grans esdeveniments a Catalunya. LaTramun es resisteix a perdre el segell d'autenticitat. Rumb a la 24a edició amb la idea intacta del primer dia, amb quilòmetres i quilòmetres de corriols. Una filosofia que ha catapultat la cursa al primer pla internacional. La ‘singletrack marathon’ salta fronteres per oferir l'experiència més pura del nostre BTT.

Girona ofereix això i molt més. Un autèntic parc d'atraccions espera a tots els participants el pròxim diumenge 16 d'octubre. La passió de l’equip de LaTramun segueix intacta. Pares del MTB, el van veure néixer i créixer, segueixen fidels als seus ideals malgrat els canvis que ha patit aquest esport els darrers anys. L'idil·li d'amor de la prova amb els corriols és innegociable. LaTramun era, és i serà la ‘singletrack marathon’. No hi ha cap altra estratègia que valgui. Aquí, l'excel·lència no la marca el nombre d'inscrits, sinó l'experiència única i irrepetible que viu cadascú d’ells. El concepte de LaTramun es plasma a Girona, una zona idíl·lica per a la pràctica del BTT. L’amor pel territori i el treball de camp durant tot l’any dels seus organitzadors són el gran valor de la prova. La raó per la qual els recorreguts marquen la diferència amb la resta del calendari internacional. Aquests són el resultat d'anys d'esforç i dedicació, però els recorreguts encara són vius. L'organització proposa any rere any nous trams.

La germana gran de LaTramun, la 'singletrack marathon', torna a formar part del calendari mundial UCI de classe 2, el màxim organisme internacional de la bicicleta. Girona reunirà un grup important de ciclistes de nivell en la recerca de punts en el millor escenari possible. El recorregut de LaTramun XCM UCI (distància de BTT Marató) dibuixa un repte de 81 quilòmetres amb perfil descendent, 2.300 metres positius i 2.700 negatius. Els ciclistes s'hauran de desplaçar fins a la Cooperativa la Vall d'en Bas – Verntallat per prendre la sortida a partir de les 8.30 h. L'organització ofereix servei d'autobús i transport de bicicleta a tots els participants perquè només es preocupin de pedalar. Després d'una forta pujada inicial, ideal per estirar i trencar la cursa, els ciclistes entraran al primer corriol per no abandonar el paradís 'singletrack'. La glòria i el carnet de biker espera a tots ells a Girona Fontajau; un lloc idíl·lic per acollir un esdeveniment d’aquetes característiques. Francesc Guerra i Sònia Quiroga en van ser els vencedors el darrer 2021.

A la mateixa hora, arrencarà LaTramun XCC, 43 quilòmetres amb 900 metres de desnivell positiu que ressegueix el tram final de l'itinerari UCI amb sortida a Les Planes d'Hostoles. Una opció amb menys quilometratge per a aquells que vulguin saber quin terreny amaga la cursa de les curses. Un quilòmetre a LaTramun és molt més que un quilòmetre. La festa la completarà les categories de formació amb LaTramun Kids (que tanca inscripcions la mitjanit d'aquest dimarts), que dona espai a les categories escolars des de pre-benjamí fins a infantils, a més donant una oportunitat molt especials per als ciclistes d'aquesta última categoria, que podran disputar una prova en línia en els últims 10 quilòmetres del recorregut de La Tramun..

El Club BTT Fornells, els artífexs de la prova, no obliden les arrels de l'esport. Més enllà del salt internacional de LaTramun, l’esdeveniment manté la seva aposta amb la base. La TramunKids és una part essencial. Es tracta d'una cursa federada amb diferents circuits pensada i dissenyada per a les diferents categories de formació. En aquest marc, també es disputarà LaTramunMini, un recorregut que ressegueix els darrers quilòmetres del recorregut dels grans perquè els ciclistes infantils tinguin la seva primera presa de contacte amb l'autèntic 'singletrack'. El proper 16 d'octubre Girona té una amb el BTT més genuí.

Fotografia: Jordi Carruana / LaTramun