Adrià Moreno triomfa a casa i Brustenga conquereix les Grans Clàssiques

06/10/2019
Carretera

Adrià Moreno triomfa a casa i Brustenga conquereix les Grans Clàssiques

La 4ª edició de la Volta a La Garrotxa, reduïda a la celebració del 65è Trofeu Festes del Tura aquest diumenge després de suspendre's la prova de dissabte en memòria de Modest Capell, ha posat el punt i final a les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall després de deu proves. L'olotí Adrià Moreno ha segellat l'exhibició del seu equip AVC Aix en Provence per endur-se un any més la victòria a casa mentre que, gràcies a la seva tercera plaça, el sub23 Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille) ha aconseguit fer-se amb la victòria final del principal calendari elit/sub23 de la Federació Catalana de Ciclisme.

La prova s'ha iniciat amb uns quilòmetres de recorregut neutralitzat comandat per l'equip Team Compak, arribant fins al punt del tràgic accident de Capell, on s'hi ha celebrat un record amb la ofrena d'uns rams de flors per prosseguir, aleshores, amb la cursa llançada. Un cop en marxa, l'equip francès AVC Aix en Provence ha estat el gran dominador en una cursa moguda i exigent malgrat els 80 quilòmetres de recorregut que quedaven de recorregut real.

Els francesos han aprofitat l'exigent terreny per anar seleccionant la cursa, fins que a la zona de constants tobogans als voltants d’Argelaguer, Tortellà i Montagut ha estat el vigent campió català Adrià Moreno, qui ja havia aconseguit una victòria l'any passat, s'ha escapat en solitari quan el grup ja estava seleccionat a poc més d’una vintena d’unitats. El seu company d'equip, el sub23 Axel Narbonne s'ha destacat del grup perseguidor per aconseguir la segona plaça, mentre que l'esprint del grup reduït l'ha guanyat el campió català sub23 Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille), que gràcies als valuosos punts d'aquest podi s'ha alçat com a campió final de les Grans Clàssiques de la temporada 2019.

Brustenga (Santa Eulàlia de Ronçana, 1999), un dels tres ciclistes d'alt rendiment becats aquest curs escolar per la FCC al CAR de Banyoles, continua confirmant d'aquesta manera la seva impressionant progressió que, als seus tan sols 20 anys, l'han dut a conquerir el títol de campió de Catalunya absolut (2018) i sub23, a més de tercer classificat absolut (2019) en les seves dues primeres temporades en la categoria, així com diversos triomfs més. Concretament, en les Grans Clàssiques d'enguany, Brustenga havia alçat els braços a la Pujada al Mirador d'Alcanar del passat primer de maig, sense oblidar els se triomf en la prova d'aniversari del Club Ciclista Catalunya-Barcelona, a la social La Catalana de Peratallada i dues victòries més en el sempre exigent calendari francès.

Classificació 65è Festes del Tura:
1. Adrià Moreno (AVC Aix en Provence) 2:35:58
2. Axel Narbonne (AVC Aix en Provence) a 0:51
3. Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille) a 1:05
4. Tristan Cardew (The Service Course) a 1:05
5. Clement Delcros (AVC Aix en Provence) a 1:05
6. Harrison Wood (AVC Aix en Provence) a 1:05
7. Adrien Maire (AVC Aix en Provence) a 1:05
8. Abel Balderstone (Valverde Team-Terra Fecundis) a 1:05
9. Jonathan Couanan (AVC Aix en Provence) a 1:05
10. Guillem Muñoz (Bike Kids-TBellès) a 1:05