Albert Muntanyà i Purito-Tadesan-Nuria segueixen dominant la Copa Catalana a la Terra de Garnatxes

15/05/2022

La prova Terra de Garnatxes va apropar aquest dissabte 14 de maig a Gandesa (Terra Alta) la Copa Catalana júnior i cadet de carretera. Més de 150 ciclistes van prendre la sortida a la cursa entre les dues sortides de la tarda, dotze de les quals fèmines de les categories elit, júnior i cadet repartides entre les dues sortides, com és habitual, amb les elit a la prova júnior i la resta a la primera sortida. Amb un recorregut prou exigent preparat pel Club Ciclista Garnatxa Bikers que va oferir curses molt competides.

76 ciclistes van prendre la sortida a la prova cadet, que seguint la tònica de la temporada va ser dominada pels ciclistes de l'equip Purito-Tadesan-Nuria. Concretament, una escapada de Marc Zafra, campió català de ruta el darrer 2021, i del gran protagonista de les darreres setmanes Adrià Pericas va marcar la cursa, amb victòria per a Zafra, Pericas en segona posició i el seu company d'equip Martí Pratginestós tancant el podi. Una nova mostra de gran treball en equip en la vuitena prova de la temporada 2022 de la Copa Catalana cadet, que continuarà el pròxim diumenge al Trofeu Ciutat d'Amposta, amb inscripcions obertes fins dimarts.

Posteriorment, la tarda va continuar amb la sortida de la prova júnior, que va comptar 77 participants. La cursa va ser animada fins la seva resolució en la part final per l'escapada en solitari del ciclista local Tomàs Deosdat (Finques Feliu), que va oferir un bonic espectacle a la cursa de casa amb una escapada de prop de 40 quilòmetres que li va valdre el premi a la classificació de la muntanya i les metes volants, així com el Campionat Provincial gràcies a la seva 7ª posició final.

Finalment, va ser el seu company d'equip Albert Muntanyà (Finques Feliu) qui es va endur el triomf en solitari, una segona victòria consecutiva després de l'aconseguida a Juneda que li han valgut la consecució del liderat de la Copa Catalana júnior 2022, que ha arribat al seu equador i es reprendrà el 4 de juny amb la sempre exigent Cursa de Sant Julià de Vilatorta. L'habitual biker Gerard Llop (Mesbike & Fes-tuga), segon classificat, i Àlex García (Eolo-Kometa), l'han acompanyat en el podi final.