Batet de la Serra, exigent jornada de retorn de la Copa Catalana

08/08/2020
Carretera

Batet de la Serra, exigent jornada de retorn de la Copa Catalana

La Copa Catalana de carretera per les categories de fèmines absolutes, júnior i cadet s'ha reprès aquest dissabte 8 d'agost després de l'aturada obligada per la Covid-19 amb la disputa del 40è Trofeu Primavera d'Olot, la ja tradicional cita de Batet de la Serra que organitza el Club Ciclista Olot Infantil que ha donat una matinal de gran ciclisme amb unes curses exigents.

Els cadets, amb una participació extraordinària de 95 participants, han inciat la jornada amb una prova de 67 quilòmetres en què s'ha imposat en solitari Oriol Alcaraz (Autocars Sagalés) una setmana després de proclamar-se campió de Catalunya XCO a Vilajuïga. Alcaraz s'ha aconseguit imposar per davant del local Gerard Cano (Tadesan-Nuria-Purito), que venia d'imposar-se en una cita nacional a la Volta a Cartagena, acompanyat finalment al podi en el tercer lloc pel seu company d'equip Joel Díaz. Domini català en una prova amb notable participació d'equips de la resta de l'estat, igual que entre les fèmines en què s'ha imposat la vigent campiona catalana Estefanía Jiménez (Top Conserge Costa Brava), ja vencedora l'any passat a Batet.

Per la seva banda, la prova de fèmines i júniors ha estat dominada pel valencià Jaume Guardeño (Infinobras-Zafiro Team), que ha creuat la meta en solitari per davant de David Peñaranda (Restaurant Rodavi) i d'Adrián Ferrer (Transluján-CC Mollet). Les diferències han estat altes en una cita que, una vegada més, ha fet notar l'exigència del seu recorregut pels millors indrets de La Garrotxa, en aquest cas en una prova de 104 quilòmetres que ha coronat a la defensora del títol de la Copa Catalana Mireia Benito (Massi-Tactic) com a primera fèmina.

L'activitat del cap de setmana continuarà demà amb el 5è Trofeu Vila de Ripoll.

40è Trofeu Primavera d'Olot: