Compte enrere per la millor Copa Catalana de Fèmines dins la Setmana Catalana de l'Esport

01/07/2023
Carretera

Compte enrere per la millor Copa Catalana de Fèmines dins la Setmana Catalana de l'Esport

El compte enrere està en marxa per la disputa el pròxim diumenge 9 de juliol d'una cita molt especial en el calendari femení català d'aquest 2023. Dins la programació de la 3a edició de la Setmana Catalana de l'Esport, que des del 8 de juny al 9 de juliol reunirà competicions internacionals de diferents els esports amb 43 federacions implicades i 120 jornades de competició, la Copa Catalana de Fèmines 2023 viurà una prova única en el BiCircuit, les jornades organitzades en els darrers anys en el Circuit Barcelona-Catalunya de Montmeló.

Un any més, la Federació Catalana de Ciclisme organitza proves competitives en el circuit automobilístic vallesà, que en aquest cas serà una prova d'alt nivell de la Copa Catalana de Fèmines que lidera la campiona catalana Ingrid Ruiz (Massi-Tactic). Serà una prova que reunirà totes les categories (elit, sub23, júnior, cadet i màster) amb la presència de diversos equips UCI Continental Teams, liderant per l’equip català Massi-Tactic Women’s Team. La participació internacional anirà de la mà de l’Israel Premier Tech-Roland Develpment, equip filial d’un dels equips UCI Women’s Word Team de primera divisió mundial, també de l’equip Team Groupe Abadie francès (que compta amb diverses ciclistes catalanes. Altres equip UCI participants seran el Cantabria Deporte-Río Miera o l'equip murcià Soltec Team. També hi participaran l’equip Maiatos portuguès i l’equip andorrà Andona, així com els habituals equips de la Copa Catalana de Fèmines, en una participació definitiva que es tancarà la mitjanit d'aquest dimarts, quan acabi el període d'inscripcions.

La prova, que en les categories elit/sub23 tindrà un recorregut de 85 quilòmetres (igualant les disset voltes de les categories masculines d'anteriors edicions del BiCircuit), 60 quilòmetres per a les júniors (dotze voltes) i 40 quilòmetres per a màsters i cadets (vuit voltes), repartirà uns mallots dissenyats per la III Setmana Catalana de l'Esport per a les vencedores elit i sub23, així com uns importants premis en metàl·lic.