El millor ciclisme femení del món, present a la 3a Setmana Catalana de l’Esport

29/05/2023
Carretera

El millor ciclisme femení del món, present a la 3a Setmana Catalana de l’Esport

Aquest dilluns 29 de maig s’ha presentat a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya la 3a edició de la Setmana Catalana de l’Esport, que compta amb el suport de la UFEC i Esportcat i del 8 de juny al 9 de juliol reunirà competicions de tots els esports a diferents seus. Ho farà amb 43 federacions implicades, 120 jornades de competició i més de 4.000 esportistes participants, i el ciclisme hi tindrà un paper fonamental amb una prova de primer nivell internacional.

La cursa serà el diumenge 9 de juliol dins del festival BiCircuit 2023 (Més informació), una cita imprescindible al Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló). La prova de la Copa Catalana Fèmines reunirà totes les categories femenines des de cadet fins a màster, i la prova elit/sub 23 comptarà amb un cartell d’autèntic luxe i de prestigi internacional.

Sis equips de categoria UCI ja han confirmat la seva participació i estaran liderats per Israel Tech Premier-Roland, equip de la màxima categoria internacional UCI World Team, i Massi Tactic Women’s Team, únic equip català de categoria UCI. L'equip suís, que l’última vegada que van competir a Catalunya van aconseguir la victòria a la reVolta 2023 a mans de la britànica Claire Steels, doblarà la logística de l’equip per poder competir al BiCircuit amb 6 ciclistes mentre l’equip també és present al Giro d’Italia Donne, una de les cites més importants del món. L’equip català Massi-Tactic, per la seva banda, competirà a Montmeló amb 8 corredores.

També hi seran altres equips de categoria internacional que competiran al BiCircuit com l’Eneicat-CM Team espanyol, el Team Groupe Abadie francès, el Maiatos Women’s Cycling Team portuguès i el Team Andona Club andorrà. La carrera també comptarà, com és habitual, amb una àmplia presència d’equips catalans que buscaran tenir un paper destacar en una cursa puntuable per a la Copa Catalana, on podran gaudir d'una cursa en un pilot femení internacional. La prova, que en les categories elit/sub23 tindrà un recorregut de 85 quilòmetres (igualament les disset voltes de les categories masculines d'anteriors edicions del BiCircuit), repartirà uns mallots dissenyats per la III Setmana Catalana de l'Esport per a les vencedores elit i sub23.

En la darrera edició de la Setmana Catalana de l'Esport, celebrada l'octubre de 2022, el ciclisme català hi va participar amb una exhibició de trial de primer nivell internacional a les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva de l'Avellaneda, a Ripoll.