Dues medalles i títol per Banlles en els campionats d'Espanya júnior

10/09/2018
Carretera

Dues medalles i títol per Banlles en els campionats d'Espanya júnior

La selecció catalana júnior va tornar aquest cap de setmana dels Campionats d’Espanya disputats a Sòria amb un botí de dues medalles, entre les que destaca especialment la victòria en la prova en línia de Maria Banlles, que es va poder proclamar en solitari campiona d’Espanya de carretera, de la mateixa manera que també aconseguia títol en pista el passat mes de març.

La lleidatana, becada per la FCC al Centre de Tecnificació Blume, va entrar a l’escapada que es va formar en els primers compassos de la cursa, i que finalment es jugaria la victòria. En l’últim quilòmetre, Banlles deixava enrere a les seves companyes d’escapada, la basca Garazi Erostarbe i la aragonesa Ana Monfort, per celebrar amb una vintena de segons d’avantatge el títol. Per darrere, Alexandra Moreno 7a, Ariana Gilabert 10a, Mireia Trias 13a  i Nerea Ruiz 18a controlaven el grup a la perfecció.

"Estic molt contenta. L’escapada s’ha fet pràcticament des de l’inici i no pensava que seria la bona. Gràcies a la feina feta per totes les companyes, hem pogut arribar. Hem treballat bé a relleus. Al port me n’he adonat que era la més forta pujant, així que ho he intentat al final", deia la lleidatana en acabar la prova. Per la seva, l’altra medalla de la delegació catalana l’aconseguia dijous Ariana Gilabert, repetint a la prova contrarellotge la seva medalla de plata de l’any anterior, tan sols per darrere de la castellanolleonesa Lorena De La Fuente, mentre que Mireia Trias era 4a, a tan sols 3 segons del podi, amb Alexandra Moreno 8a i Maria Banlles, 10a.

Totes les seleccionades catalanes acabaven entre les deu primeres posicions, igual que la contrarellotge masculina, en què Abel Balderstone acabava 6è en una prova en què es va imposar el gran favorit, l’andalús Carlos Rodríguez, mentre Balderstone cedia 1:01, a tan sols 14 segons del podi. També hi participaven Álex Martín i Pau Miquel, que van ser 9è i 10è, respectivament.

A la prova en línia, Álex Martín i Pau Miquel repetien top10, 6è i 7è , entrant a l’esprint en el grup perseguidor del campió en solitari, el basc Jon Barrenetxea. També entrava en el mateix grup David Domínguez, 21è, mentre Abel Balderstone era 34è, fregant l’entrada al grup, i entraven despenjats Aleix Torrella, Arnau Fonollosa, Luis Vivian i Alberto Hernández (58è, 59è, 60è i 61è, respectivament).