El Massi-Tactic, convidat a dues de les grans clàssiques belgues

05/03/2020
Carretera

El Massi-Tactic, convidat a dues de les grans clàssiques belgues

El Massi-Tactic UCI Women’s Team ha estat confirmat, aquesta setmana, per participar en les dues proves de màxim nivell mundial de ciclisme en ruta, que es disputaran a Bèlgica, a l’abril. Es tracta de les clàssiques Tour de Flandes i La Fletxa Valona, catalogades com a proves UCI World Tour, de primer esglaó i amb la presència dels millors equips del món. El Tour de Flandes, que arriba a la 17a edició femenina, se celebrarà el 5 d’abril a Oudenaarde amb un recorregut de prop de 160 km, mentre que la 22a edició femenina de La Fletxa Valona, prevista pel 22 d’abril a Huy, comptarà amb 120 km.

En ambdós casos, el club gironí serà l’únic equip català i compartirà carrera amb el Movistar Team, l’altre representant de l’estat espanyol que hi prendrà part. Durant la temporada 2019, el Massi-Tactic ja va disputar tres proves del calendari UCI World Tour: Tour of Chongming Island (Xina), Emakumeen Euskal Bira (Biscaia) i Madrid Challenge by La Vuelta. Aquesta temporada, que es va iniciar al febrer, les gironines ja han disputat proves internacionals la Volta Comunitat Valenciana i la Setmana Ciclista Valenciana i la propera serà el Torneig Euskaldun a Zaldibar (Biscaia), el 14 de març.

Sergi Güell, president del Club Ciclista Baix Ter, explica que "aquestes dues proves són, deixant de banda el Tour de França, com jugar la final de la Champions League en futbol. Són les clàssiques de primavera  Bèlgica i per cultura i per ressò són les més importants que disputarem entre la temporada passada i aquesta; són les que concentren més públic en un sol dia". A Bèlgica, abans de les proves reines, l’equip hi farà un primer tastet el proper 22 de març amb l’Omloop van de Westhoek.

Proves fins al setembre i sortides a Xina, República Txeca, Bèlgica, Itàlia i França
Les gironines estan afrontant amb un equip renovat el segon curs a la màxima categoria del ciclisme en ruta a nivell mundial, que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI), i com a únic equip català del primer esglaó. L’equip continua competint en curses per carretera de la UCI WorldTour, el primer nivell, del calendari UCI Femení, el següent esglaó, i de la Copa d’Espanya i la Copa Catalana. Per afrontar aquest repte, Manel Gonzalo i Àngel González, els tècnics, tenen 15 ciclistes, quatre més que fa un any, després de renovar-ne sis i de fitxar-ne nou. El Massi-Tactic ha agafat un caràcter internacional i per primer cop compta amb corredores estrangeres, procedents de Canadà, Paraguai, Polònia, Regne Unit i França.

Les noies del Massi-Tactic, d’entre 19 i 35 anys, compten amb participacions en Campionats del Món i en els Jocs Olímpics de la Joventut, títols i podis en Campionats i Copes d’Espanya, i presències amb la selecció del seu país. La temporada acabarà al setembre després d’una trentena de proves. El calendari provisional de l’equip inclou, com l’any passat, participacions a la UCI WorldTour, el Calendari UCI Femení, curses internacionals, la Copa d’Espanya i la Copa Catalana, amb sortides per tot l’Estat espanyol i desplaçaments previstos a la Xina, República Txeca, Bèlgica, Itàlia i França.