El Massi-Tactic s’estrena en proves UCI WorldTour a la Xina

06/05/2019
Carretera

El Massi-Tactic s’estrena en proves UCI WorldTour a la Xina

El Massi-Tactic, l'equip català de categoria UCI Women’s Team competirà per primera vegada a una prova de la UCI WorldTour, la màxima categoria del ciclisme en ruta a nivell mundial, entre els propers 9 a l’11 de maig a la Xina. L’equip gironí femení ha estat convidat a competir al Tour of Chongming Island (2.WWT), una prova per etapes d’un total de 349 km que forma part de l’exclusiu calendari d’elit que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI). La cursa es disputarà en tres etapes majoritàriament en planer (103, 127 i 119 km) a l’illa fluvial de Chongming -situada a la desembocadura del riu Yangtsé- i a Xangai, a 10.000 quilòmetres de terres gironines. Aquesta serà la primera experiència internacional de l’equip
 
L’expedició del Massi-Tactic està formada per sis corredores: Noemi Ferré, Mireia Benito, Eli Escursell, Nekane Gómez, Teresa Ripoll i Belén López, que estaran acompanyades pel president del club, Sergi Güell. “Fa poc vam rebre la invitació i tot i que farem un esforç econòmic, era una oportunitat que no podíem desaprofitar. Estem molt contents de poder fer el salt per primera vegada a una prova de la UCI World Tour, ens trobarem als millors equips i seleccions de la zona”, explica Güell. El president del club de Torroella de Montgrí afegeix que “participar en aquesta cursa ens donarà prestigi i també ens servirà per a preparar les properes proves, com la Vuelta a Burgos i, sobretot, l’Emakumeen Euskal Bira, que també és de categoria WorldTour”.

El director Àngel González fa èmfasi a “la primera experiència internacional” de l’equip i creu que el circuit serà “ràpid, de pujades i baixades, sense grans desnivells i que es decidirà a l’esprint. El circuit que hi ha s’adapta bé a les corredores que portem; crec que podem aconseguir els nostres primers punts a la categoria UCI”. El team manager del Massi-Tactic, únic equip de l’estat espanyol que correrà a la Xina, preveu unes curses "de nivell i amb molta humitat".
 
El Club Ciclista Baix Ter, que s’està estrenant a la categoria UCI aquesta temporada, ha participat des del febrer en proves del calendari UCI femení (com ara la Volta a la Comunitat Valenciana), de la Copa d’Espanya i de Catalunya, on han aconseguit triomfs amb Mireia Benito i Elisabet Escursell, a banda de medalla al recentment disputat Campionat de Catalunya. Durant aquest maig, el Massi-Tactic UCI Women’s Team ja tenia intenció d’estrenar-se a una cursa de la UCI WorldTour, però la proposta d’anar a la Xina ho ha accelerat. Un cop tornat de terres asiàtiques, les empordaneses participaran a la Emakumeen Euskal Bira, de Biscaia, del 22 al 25 de maig. La cursa basca és una de les dues de l’Estat Espanyol que forma part del calendari WorldTour, i un dels grans objectius de l'equip.