El Trofeu Speed Republik reunirà totes les categories de ciclisme en carretera

11/05/2024
Carretera

El Trofeu Speed Republik reunirà totes les categories de ciclisme en carretera

El ciclisme en carretera català de totes les categories està citat el dissabte 18 de maig al VII Trofeu Speed Republik Ciutat de Lleida, que viurà una intensa jornada de competició amb proves de la Copa Catalunya Infantil, la Copa Catalana Cadet, la Copa Catalana Júnior, la Copa Catalana Fèmines, la Copa Catalana Màster i una prova critèrium per a les categories elit i sub 23 masculines.

La jornada organitzada pel Club Esportiu Speed Republik arrencarà a les 9 del matí amb la primera sortida, la dels màsters 50 i 60, i tindrà una matinal en la qual també competiran les categories de promoció, amb sortida a les 10.30h, i els màsters 30 i 40, que tenen prevista la sortida a les 12h. Ja a l’hora de dinar es disputarà el critèrium elit i sub 23 masculí, que començarà a rodar a les 14.30h, i per a la tarda quedaran les categories júnior (16h), cadet (17.30h) i fèmines (18.45h), que tindran una sortida unificada per a totes les categories i tancaran la competició.

El recorregut, que pivotarà sobre l’avinguda de Torres Salses, tindrà un circuit de 2.400 metres i s’hi donaran entre 15 i 27 voltes en funció de la categoria. A més, hi haurà recorreguts més curts per a les categories de promoció. En la darrera edició, celebrada el 2023, la prova va reunir més de 400 ciclistes entre totes les categories, amb especial atenció a una prova elit femenina que ja tenia el format de sortida única de fèmines i tenia la presència de diverses corredores UCI, incloent-hi la vencedora Laura Rodríguez.

Aquest 2024, la prova arribarà una setmana després del Campionat de Catalunya de contrarellotge, que ja haurà reunit totes les categories aquest dissabte 11 de maig a Raïmat. Les inscripcions per al Trofeu Speed Republik es tancaran, com és habitual, el dimarts 14 de maig a la mitjanit.

Foto: Albert Rabadan / FCC