La Clàssica Isaac Gálvez celebra dissabte la seva 8ª edició

14/05/2019
Carretera

La Clàssica Isaac Gálvez celebra dissabte la seva 8ª edició

Aquest dissabte 18 de maig a la tarda arriba la 8ª edició de la Clàssica Isaac Gálvez, la cinquena prova puntuable del circuit de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall (Consulta'n el calendari complet). Des de la seva estrena l'any 2012 en el principal calendari elit/sub23 català, la prova que organitza la Unió Ciclista Vilanova al destacat ciclista vilanoví de carretera i pista, doble campió del món de madison, que ens deixà l'any 2006 a causa d'una caiguda mentre disputava els Sis Dies de Gant.

Un any més, la prova sortirà a les 15:30h des del Pavelló Isaac Gálvez, a la mateixa Ronda Ibèrica de Vilanova i La Geltrú on s'espera l'arribada a partir de les 18:30h després d'un recorregut ja tradicional de 152 quilòmetres per les vinyes del Penedès. Un cop més, marquen la diferència d'una cursa ben especial els nou trams no asfaltats al llarg del recorregut, que donen a la cita vilanovina un aire especial de cita centreeuropea en una cursa sempre trencacames. Concretament, l'any passat era Jordi López (Lizarte) qui s'enduia el triomf en un esprint reduït per davant el veterà Oriol Colomé (Estvee)

En aquesta ocasió, és Alex Ruiz (Valverde Team-Tierra Fecundis) qui, després de puntuar en les quatre proves disputades (només fora del top10 al Campionat de Sabadell), lidera el la classificació de les Grans Clàssiques amb 145 punts pels 130 d'Stephan Bakker (Team SmartDry), pels 122 d'un Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille) que ve de revalidar el seu títol de campió de Catalunya sub23 (Classificació provisional actual). Per assaltar la classificació, s'espera un any més omplir la participació de 200 ciclistes amb els principals equips elit catalans, valencians i francesos.

Palmarès Clàssica Isaac Gálvez:

  • 2018: Jordi López
  • 2017: Ismael López
  • 2016: Oriol Escolano
  • 2015: Ignacio Ramon
  • 2014: Joan Font
  • 2013: Francesc Gironès
  • 2012: Mauricio Muller