La Cursa Ciclista del Llobregat reuneix els millors júniors a la Copa d'Espanya

28/05/2019
Carretera

La Cursa Ciclista del Llobregat reuneix els millors júniors a la Copa d'Espanya

La Copa d'Espanya júnior viurà diumenge que ve 2 de juny la seva tercera prova puntuable, la XXXVIII Cursa Ciclista del Llobregat, també coneguda com a Navàs-Sant Boi, els noms de les poblacions de sortida i arribada d'aquesta clàssica que recorre el curs del riu Llobregat i que organitza el Club Ciclista Sant Boi. És la segona prova del certamen junior estatal per terres catalanes després del Trofeu 15 d'Abril celebrat fa un mes a La Canonja.

Antiga prova de la Copa d'Espanya elit i sub23 –amb un recorregut que s'iniciava a Berga-, es va reconvertir en cursa per a júniors en 2013, encara que canviant el seu punt de sortida i reduint el seu recorregut a 111,9 quilòmetres. Amb tot, manté algun dels ports clau per al desenvolupament final de la prova, com a l’alt d’Ullastrell (km. 81,8), puntuable de segona categoria. La sortida es donarà a les 10:30h des de la plaça de l’ajuntament de Navàs, i l'arribada situada al carrer Pau Claris de Sant Boi de Llobregat, serà sobre les 13.30

El vencedor de l'edició 2018 fué el català Pau Miquel, de l'equip Turisme Villanúa, i que s'acaba de proclamar campió de Catalunya contrarellotge sub23. Altres ciclistes destacats del palmarès de la prova són Mikel Nieve, Carles Torrent, Dani Moreno... i, des de la seva etapa júnior, ja ha vist com ex-vencedors com Diego Pablo Sevilla i Jaume Sureda ja són ciclistes professionals.

Kometa Fundación Contador, Soy Ciclismo, Antiga Casa Bellsolà-Girona, Automoviles Gomis, Cartagena Pijo Esetec, Ecotisa Goerna-Escuela Zaragozana, Tinlohi, Translujar Mollet, Valverde Team Terra Fecundis, Salchi Iberauto, Fenavin, AEL, Castillo de Onda, Oid Cycling Team, C.C.Tafallés, Gimenez Ganga C.C.Sax,  Selección Occitanie France, Tot Net Terrasa Ciclisme, S.C. Amorebieta EKIN, Sanse Rotor, Bathco C.C.Besaya, i l'equip amfitrió, el Quadis Trek-CC Sant Boi, són els equips que figuren en la preinscripció de la prova.

Fernando Tercero (Kometa Cycling Team) és el líder actual de la Copa d'Espanya júnior Cofidis, mentre que la segona i tercera plaça les ocupen Raul López (Kometa Cycling Team), mentre que el ciclista "local" Gerard Edo (Quadis Trek-CC Sant Boi) se situa en tercera posició. Per equips, domina el Kometa Cycling Team de la Fundación Alberto Contador.