La Cursa Vila de Súria s'estrena en el calendari de Grans Clàssiques en la 7a edició

06/05/2023
Carretera

La Cursa Vila de Súria s'estrena en el calendari de Grans Clàssiques en la 7a edició

El pròxim diumenge 14 de maig se celebrarà la 7ª edició de la Cursa Ciclista Vila de Súria. La prova organitzada per la Unió Ciclista Mig-Món de Súria del municipi bagenc fa el salt per primera ocasió a la categoria elit i sub23 i ho farà formant part del calendari de les Grans Clàssiques-7è Trofeu Joan Casadevall, de les quals en serà la sisena prova puntuable d'aquest 2023.

En les edicions anteriors de la prova de Súria s'han disputat Campionats de Catalunya, de les categories cadet, junior, màster (l'any 2018, amb victòria d'Héctor Abad) i fèmines (l'any 2020, amb victòria de Mireia Benito, i l'any 2021, amb victòria d'Iris Gómez), mentre un any (la temporada 2019, amb títols de Gerard Armillas i Maria Banlles) van organitzar el Campionat de Catalunya de Contrarrellotge. En aquest cas, faran parada del calendari elit/sub23 masculí de carretera, que enguany està sent dominat pels ciclistes russos, amb l'última parada disputada a la 11ª Clàssica Isaac Gálvez.

 La cursa preparada per aquest any com a prova elit/sub23 té un recorregut de 139 km i 2060 m de desnivell, transcorrent per les carreteres de tres comarques: Bages, Berguedà i la recentment creada Lluçanès amb arribada i sortida a la Plaça de la Serradora del municipi bagenc. Una ocasió ben especial per viure el ciclisme de primer nivell a Súria, que enguany serà gran protagonista del calendari ciclista acollint lasortida de la tercera etapa de la Vuelta a Espanya.

Les inscripcions per la 7ª edició de la Cursa Ciclista Vila de Súria estaran obertes fins la mitjanit d'aquest dijous 11 de maig.