L'equip Costa Brava Mediterranean Foods-Top Conserge, a punt de tancar un 2021 "espectacular"

07/10/2021
Carretera

L'equip Costa Brava Mediterranean Foods-Top Conserge, a punt de tancar un 2021 "espectacular"

Aquest proper diumenge 10 d'octubre es posarà el punt i final a la temporada de carretera 2021 amb la Copa Catalana de Sant Boi de Llobregat, que un any més coronaran a l'equip Costa Brava Mediterranean Foods-Top Conserge com una referència del ciclisme formatiu femení. Aquest any, l'equip català ha aconseguit la victòria de la Copa d'Espanya en categoria cadet amb Laia Bosch, que d'aquesta manera ha aconseguit un èxit que ja va fregar Lucía García l'any 2019. Justament la ara júnior, aquest any una de les becades per la FCC al Centre de Tecnificació del Ripollès, ha estat protagonista enguany amb el seu subcampionat d'Espanya, fet que l'ha portat a ser seleccionada per la selecció espanyola en diverses cites internacionals.

La mateixa Laia Bosch s'alçarà amb la victòria a la Copa Catalana cadet davant la seva companya Ainara Inarejos, mentre que Paula Recio i la mateixa Lucía García han estat batallant per la Copa Catalana júnior. El Campionat de Catalunya de pista també va servir per coronar a Lucía García en l'òmnium de fons júnior, lluitant cara a cara amb les millors elit com Laura Rodríguez i Maria Banlles, mentre que també aconseguien els títols de velocitat i keirin cadet de Irune Sánchez, que també es va endur la madison fent parella amb Ainara Inarejos.

"Fent un resum total de la temporada, diria que és més que 10, un 10,5!", resumeix el director de l'equip, Felisario Expósito. A banda del triomf a la Copa d'Espanya cadet amb Laia Bosch i del segon lloc al Campionat d'Espanya de ruta júnior amb Lucía García, Expósito també destaca la presència demostrada en curses elits "com amb l'escapada de Laura Molenaar a la Volta a la Comunitat Valenciana", prova UCI que es va poder veure per televisió. "Hem fet una temporada espectacular, no ens podem queixar en cap aspecte. Considero que tenim un equip molt compacte: per les noies, tant a nivell esportiu com personal, i també amb un grup de pares que ens ajuden molt, cosa que també s'ha de valorar molt com a equip", explica a punt de tancar el sisè any de l'equip a les carreteres.

Tot això "gràcies al suport dels patrocinadors: a Costa Brava Mediterranean Foods, a Top Conserge, i també a la Federació Catalana de Ciclisme, que sempre ens ha donat suport. Han estat uns mesos complicats amb les aturades per la Covid-19, però anem resurgint", apunta Felisario Expósito, qui també anuncia noves incorporacions de cara al 2022, amb noves ciclistes vingudes del País Valencià. "Per la temporada que ve, tindrem un equip molt compacte de júniors mantenint el grup que tenim ara, espero que puguem reunir un bon grup de cadets i intentant seguir potenciant el ciclisme de base, com hem estat fent fins ara. Noies noves confien en nosaltres, i això és important", explica.

La trajectòria d'aquests anys de l'equip empordanès també es va notar amb la trajectòria de ciclistes que han passat pel club, començant per l'espectacular cas de la campiona olímpica Anna Kiesenhofer, l'austríaca que va competir a Catalunya quan hi estava estudiant, o l'actual campiona de Catalunya júnior Estefanía Jiménez, que ha passat a l'equip basc CAF Turnkey Engineering en el seu salt júnior. "Estic molt orgullós de les meves corredores, per mi és tan important l'aspecte personal com l'esportiu, perquè al final estem ensenyant valors a les noies joves. Des d'aquí animaria a les noies joves a provin el ciclisme, és un esport que val la pena. És molt bonic i es treballa molt el companyerisme, la superació, i val la pena intentar-ho per elles", destaca el director del projecte Costa Brava Mediterranean Foods-Top Conserge, que es prepara per arribar ja al seu setè any.

Fotografia: Albert Rabadan (@arabadan / @pedalsdaqui)