Les proves de la Festa Major de Sants deixen sentenciada la Copa Critèrium

29/08/2022
Carretera

Les proves de la Festa Major de Sants deixen sentenciada la Copa Critèrium

En una matinal festiva i de bon ambient ciclista, aquest darrer diumenge 28 d'agost s’han disputat en el marc de les Festa Major de Sants el 45è Trofeu Quirze Martí, el 75è Trofeu Enric Armengol i el 44è Trofeu Antonio Andrés Sancho, organitzats un any més per la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, en un circuit d’un quilòmetre al carrer de Sants, entre Moianès i Olzinelles.

La jornada s’ha obert  a les 10:30h amb el 45è Trofeu Quirze Martí (puntuable per la Copa Calana Cadet Masculina i Copa Catalana Cadet i Júnior Fèmina i Màster Fèmina). En Cadets el vencedor ha estat el subcampió d'Espanya Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) que ha entrat just per davant del seu company d’equip Marc Zafra. Tots dos han dominat la cursa i han entrat victoriosos a la meta ubicada davant del carrer Riego. En tercera posició s’ha classificat Iván Roure (Autovivo – Grup Trek CC Sant Boi).

En Júniors Fèmines, Gisela Gómez (Mataró Esport Ciclista) s’ha imposat per davant de Carla Albareda (Costa Brava Mediterrean) i Júlia Calvet (Tot Net Terrassa), mentre que en Cadet Fèmines Ainara Inarejos (PC Baix Ebre) ha guanyat acompanyada al podi per Laura Martínez (Tot Net Terrassa) i Tania Pozo (Costa Brava Mediterrean). Ferran Torra (Fes Bici Igualada CC) i Adriana Vargas (CC Palafrugell) han guanyat en categoria Infantil, mentre que Yulimar Milla (RCB Motor Begues – Ibermica) s’ha adjudicat la categoria Femina Màster.

Posteriorment s’ha disputat el 75è Trofeu Enric Armengol (puntuable per la Copa Catalana Júnior i la Copa Catalana Èlit i S23 Fèmina). El vencedor absolut ha estat Iñaki Navarro (Tot Net Terrassa), per davant d’Oriol Alcaraz (Bathco) i Biel Font (Tot Net Terrassa), a la tercera posició del podi. En Fèmines Elit Laura Rodríguez (GN6 Track Cycling) ha estat la més ràpida per davant de Emma Ortiz (Le Boulou CC) i Mariona Jaramillo (Catema.Cat), que també ha estat la millor sub23. La que fou vencedora de la Copa Catalana sub23 del darrer 2021 es retroba així amb la victòria deprés de superar una lesió, just abans de viatjar al Campionat d'Espanya de pista.  Per equips el Tot Net Terrassa i el Catema.cat han estat els millors.

Finalment, i per tancar la jornada, s’ha celebrat el 44è Trofeu Antonio Andrés Sancho (penúltima prova del calendari 2022 de Copa Critèrium, per a ciclistes Elit, S23, Master 30 i Master 40).  Gabriel Roger (Maison Chazal) ha estat el vencedor en la categoria Sub23 i Elit, superant a Arnau Solé (Controlpack) i Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy). En Màster 30 David Álvarez (Cicles Vic) ha estat el vencedor de la categoria i Josep Oriola (RCB Motor Begues) ha estat el millor Master 40, a més d’entrar segon en meta en un disputat esprint.

Amb aquest resultat, Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy) arriba a la prova final de la Copa Critèrium 2022 d'aquest mateix dilluns a Juneda amb l'avantatge superior per endur-se el triomf final de la Copa Critèrium per segon any consecutiu.

Un cop finalitzades les proves s’han fet les respectives entregues de premis, amb la presència de les famílies de Quirze Martí, Enric Armengol i Antonio Andrés Sancho, el vicepresident de la Volta Ciclista a Catalunya, Isaias Rodríguez, i el Conseller del districte de Sants- Montjuïc, Albert Deusedes, així com la presidenta del Mercat de Sants, Montserrat Figueras, entre d’altres personalitats presents.

La UE Sants, que enguany celebra el seu centenari (1922-2022), també ha estat present en la jornada d’avui i ha fet entrega als vencedors de cada categoria d’un trofeu commemoratiu dels 100 anys de la fundació del club. La Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva es mostra orgullosa de la celebració d’aquestes curses en les que el ciclisme de base és el gran protagonista, i que commemora també la Festa Major del barri que va veure néixer l’entitat, Sants.

Fotografia: @VoltaCatalunya