Lleida corona els campions de Catalunya Infantils i Critèrium

15/05/2022
Carretera

Lleida corona els campions de Catalunya Infantils i Critèrium

Lleida ha estat aquest diumenge 15 de maig escenari d'una important jornada de ciclisme amb la disputa del 5è Trofeu Speed Republik, que amb doble cita tenia preparada la disputa del Campionat de Catalunya Infantil 2022 per a totes categories escolars i la novetat de la disputa del Campionat de Catalunya de Critèrium. Un programa que ha atret a 276 ciclistes de totes les categories entre els més petits fins a màsters.

En primer lloc, la disputa del Campionat de Catalunya Infantil ha reunit a 126 participants entre totes les categories des de pre-benjamins en les seves diferents sortides. D'acord amb la normativa 2022, s'han imposat els mallots de campions per a la categoria infantil, que han viscut els triomfs de Seff Van Kerkchove (Montbike-Montbrió) i Adriana Vargas (CC Palafrugell) en una prova amb gairebé una cinquantena de participants entre nois i noies.

Campionat de Catalunya Infantil 2022

Per la seva banda, 150 han estat els inscrits al Campionat de Catalunya de Critèrium, que donava opció als títols a les categories cadet, júnior, sub23, elit i màster 30 masculina, mentre que la resta de categories tenien incompatibilitats amb proves de la mateixa categoria que no els permetia optar al títol.

Aleix Saumell (Team MP Group) s'ha proclamat campió de Catalunya de circuit absolut després d'una prova reina de 63,7 quilòmetres que s'ha resolt a l'esprint per davant de Francesc Gironés (Energianufri-CC Pardinyes), mentre que el vigent campió de la Copa Critèrium Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy) completava el podi en 3a posició després d'imposar-se a l'esprint al campió de Catalunya de CRI Guillem Suriñach (Controlpack). Per la seva banda, Gerard Ledesma (Controlpack) era el millor entre els sub23 inscrits i s'enduia el títol.

Pau Magrià (Bikesports-Ford Nicolás) ha estat el vencedor en solitari de la prova júnior, proclamant-se campió de Catalunya per davant d'Albert Pla (Autovivo Grup-Trek CC Sant Boi) i Sergi Montserrate (Bikesports-Ford Nicolás). Per la seva banda, Lucas Olvera (Purito-Tadesan-Nuria) ha aconseguit el mateix en la prova cadet, també vencent en solitari i superant al seu company d'equip Marc Zafra i a Adrià Garmendia (UC Vilanova-Autocars Sagalés). Per la gran majoria d'ells, era el segon dia consecutiu de competició després de la disputa de la Copa Catalana de Gandesa.

Per últim, la sortida per a màsters 30 i 40 ha acabat amb la victòria del màster 40 Jordi Fernández (Cycling No Limit Cardedeu), mentre que David Álvarez (Cicles Vic) s'imposava a l'esprint en un grup perseguidor d'una desena de ciclistes que el proclamava com a campió de Catalunya màster 30, mentre que el triomf per equips era per l'Energianufri-CC Pardinyes.

Campionat de Catalunya Critèrium 2022:

  • Elit: Aleix Saumell (Team MP Group)
  • Sub23: Gerard Ledesma (Controlpack)
  • Júnior: Pau Magrià (Bikesports-Ford Nicolás)
  • Cadet: Lucas Olvera (Purito-Tadesan-Nuria)
  • Màster 30: David Álvarez (Cicles Vic)
  • Totes les classificacions completes.

Fotografia: Speed Republik