Montbrió del Camp, seu del Campionat de Catalunya per a júniors i cadets

01/06/2022
Carretera

Montbrió del Camp, seu del Campionat de Catalunya per a júniors i cadets

El pròxim diumenge 5 de juny, Montbrió del Camp (Baix Camp) serà l'escenari de la disputa del Campionat de Catalunya júnior i cadet de ciclisme en ruta. Sota la organització del Club Esportiu Montbike, el ciclisme català viurà una important matinal per al calendari de carretera, que coronarà els campions de Catalunya per a les categories júnior i cadet masculines, dues setmanes després que Lucía García i Laura Martínez ho fessin en categoria femenina a Sabadell.

La matinal l'obrirà la categoria cadet, que a les 9.30h tindrà la sortida d'una prova de 58 quilòmetres de recorregut, que tindrà en la seva dificultat més destacada la Cota dels Gorgs. L'olotí Marc Zafra, enguany cadet de segon any, defensarà el seu títol aconseguit l'any passat a casa, acompanyat d'un equip Purito-Tadesan-Nuria que aquest 2022 segueixen sent la referència del calendari cadet català, amb Adrià Pericas, Roger Pareta i el mateix Zafra liderant la classificació de la Copa Catalana de la categoria després de nou proves puntuables.

Per la seva banda, a lees 11.30h serà el torn de la categoria júnior. També amb la botiga Montbike de Montbrió com a punt de sortida i arribada, el recorregut total augmentarà als 114 quilòmetres, amb un recorregut que proposarà tres voltes amb retorn a Montbrió, cada una amb la seva complicació. A banda del doble pas per la Cota dels Gorgs, la volta final també s'endurirà pel pas complicat i exigent per Botarell, que de ben segur acabarà de trencar la cursa entre els participants. Els ciclistes buscaran recollir el testimoni del vigent campió català de la categoria Sergi Galbany (Finques Feliu), que podrà defensar el títol després de la seva victòria com a ciclista de primer any el darrer 2021 al Campionat disputat al Critèrium del Vallès.

En els dos casos, les inscripcions a la prova tanquen el dimarts previ a les 24h.