Olot torna a reunir el pilot elit i sub23 aquest diumenge

09/09/2020
Carretera

Olot torna a reunir el pilot elit i sub23 aquest diumenge

Aquest diumenge, Olot serà l'epicentre del calendari elit i sub23 català de carretera amb la disputa d'una prova històrica com el 66è Trofeu Festes del Tura, que al seu torn suposarà la 5ª edició de la Volta a La Garrotxa. La cita garrotxina suposarà el retorn del calendari de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall d'aquest 2020 després de l'aturada provocada per la pandèmia i d'un gran cap de setmana de Campionats de Catalunya celebrats fa dues setmanes, gràcies a la feina del Club Ciclista Olot Infantil.

Com en els darrers anys, en què la cita acostumava a ser la data final de la temporada elit/sub23 catalana, marcarà la cursa un recorregut de 120 quilòmetres amb sortida i arribada a Olot en què, després d'una primera incursió a Sant Esteve d'en Bas, es circula cap a Banyoles per un terreny trencacames per Santa Pau, Mieres, Porqueres, per posteriorment pujar direcció Crespià, dirigir-se de retorn a La Garrotxa per terreny ascendent cap a Sant Joan de les Fonts, des d'un s'encara una pujada final definitiva a l'Alt del Conill, que es corona a uns 15 quilòmetres de la línia de meta.

"Sempre m’agrada imaginar que la cursa acabada en un esprint amb un grup selecte, però és veritat que en els darrera anys han estat diversos que han pogut guanyar en solitari. Al final, és un recorregut que es fa selectiu, en tot moment per un terreny molt trenca cames i això marca la diferència", apunta el president del Club Ciclista Olot Infantil, Carles Torrent, sobre un traçat que s'apropa als 1500 metres de desnivell acumulat (Perfil de la cursa). "Serà una cursa molt disputada, amb la llàstima d’algunes baixes respecte els noms que van ser al Campionat de Catalunya perquè coincidirà amb la Volta a València i alguns preferiran poder fer una volta per etapes", apunta Torrent.

El darrer any, la cursa va ser dominada pel que era vigent campió de Catalunya elit, Adrià Moreno, amb el recentment coronat campió absolut Marc Brustenga acabant 3r per assegurar-se el seu triomf final a la general de les Grans Clàssiques, que aquest 2020 lidera Àlex Ruiz (Valverde Team-Tierra Fecundis) després d'haver-se pogut disputar només dues cites (Tota la informació). Els francesos Jonathan Couanon i Eliot Pauchard van ser els dos vencedors de les cites inaugurals a Sabadell.

"Per al club és un esforç molt gran organitzar aquesta cursa, però la continuem fent perquè per a nosaltres té un gran valor. Amb 66 edicions deu ser possiblement de les tres mes antigues del panorama amateur estatal, hi ha grans noms en el seu palmarès i és un orgull continuar aquest llegat", explica Torrent, màxim responsable d’un Club Ciclista Olot Infantil que ja va impulsar el primer gran cap de setmana de ciclisme de carretera d’aquest estiu amb el Trofeu Primavera d’Olot. "A mi’agrada el ciclisme i crec que els clubs i organitzadors hem de treballar per tal que sigui possible i hi hagi activitat de nivell. És la filosofia que he intentat inculcar al club i treballem per a tirar-la endavant. Sabem que molts Ajuntaments tenen por i està sent més difícil organitzar curses, però els protocols són clars i nosaltres tenim la sort que les institucions confien en nosaltres i en la feina que portem anys fent".

Fins dijous a les 24h estan obertes les inscripcions a la cita garrotxina.

Palmarès Trofeu Festes del Tura:

  • 2019: Adrià Moreno
  • 2018: Stefan Bennett
  • 2017: Alexis Carlier
  • 2016: Adrià Moreno
  • 2015: Stéphane Poulhiès
  • 2014: Jérémy Fabio
  • 2013: Emilio David Ibarra
  • 2012: Guillem Muñoz
  • 2011: Mauricio Müller
  • 2010: Nikolay Mihaylov

Tota la informació i inscripcions de la 5ª Volta a La Garrotxa-Trofeu Festes del Tura.