Punt i final de la Copa Catalunya Infantil 2019 a Mont-roig

01/10/2019

Amb la prova disputada aquest diumenge 29 de setembre a Mont-roig del Camp es va posar el punt i final al calendari de la Copa Catalunya Infantil de carretera, que ha comptat amb un total de 15 cites entre abril i setembre amb una gran participació una temporada més, especialment gràcies a la gran feina de les escoles homologades per la Federació Catalana de Ciclisme, tant en el treball amb els seus equips com en la organització de les curses.

118 joves ciclistes de les categories entre pre-benjamí i infantil van matinar per fer cap al municipi del Baix Camp. Les proves reines dels infantils, que un cop més van poder disputar curses separades de nois i noies, va veure dos esprints a tres ciclistes, on es van endur el triomf Marc Zafra (Noel-Tadesan) i Laia Bosch (Cat Bike Club), una resolució semblant a la dels alevins, on el local Joel Munté (Penya Ciclista Montroig) era també el més ràpid de tres, amb Adriana Vargas (Club Ciclista Palafrugell) com a primera fèmina. Aquests eren els vencedors de la resta de curses:

• Prebenjamí: Gabriel Atero (Unió Ciclista Vilanova)
  • Benjamí: Ilde Jiménez (Jufré Vic-ETB) i Débora Gálvez (Unió Ciclista Vilanova)
  • Principiants: Martí Carreras i Anna Carreras (Terrassa Ciclisme Club)
  • Alevins: Joel Munté (Penya Ciclista Montroig) i Adriana Vargas (Club Ciclista Palafrugell)
  • Infantils: Marc Zafra (Noel-Tadesan) i Laia Bosch (Cat Bike Club Ciclista)
  • Totes les classificacions del Trofeu Penya Ciclista Mont-roig.

Així doncs, amb la disputa de la prova final es coronaven també els guanyadors finals de la Copa Catalunya Infantil 2019 (Consulta'n les classificacions finals a l'enllaç). A la classificació per equips, el premi a la millor escola ha acabat sent pel Noel-Tadesan del Club Ciclista Olot Infantil, seguit de la Unió Ciclista Vilanova i del Club Ciclista Sant Boi, demostrant tots tres un elevat nivell de participació durant tot l'any.

En categoria infantil, el que fou subcampió d'Espanya als Campionats Escolars del juliol, Sergi Montserrate (Unió Ciclista Vilanova) ha acabat sent el líder de la classificació masculina de manera molt ajustada davant Lluc Plana (Noel-Tadesan), 257 punts per 246 del garrotxí, sent la tercera plaça pel vencedor de diumenge, Lluc Zafra. En categoria femenina, també la el liderat ha estat sempre apretat entre Laia Bosch (Cat Bike Club) i Júlia García (Costa Brava Mediterranean Foods), resolent-se en favor de la primera, amb Citlali Pareja (Esport Ciclista Mataró) completant aquest podi final. Per la seva banda, Joel Munté (Penya Ciclista Montroig) i Adriana Vargas (Club Ciclista Palafrugell) han estat els campions alevins, mentre que la resta de categories definien la seva classificació per punts de participació.