Sabadell, centre del ciclisme català amb la disputa del Campionat de Catalunya

18/05/2022
Carretera

Sabadell, centre del ciclisme català amb la disputa del Campionat de Catalunya

El pròxim cap de setmana del 21 i 22 de maig, Sabadell serà el centre del ciclisme català amb la disputa del Campionat de Catalunya en ruta 2022 per a la màxima categoria, amb dues jornades que ajuntaran la seu per a les fèmines i posteriorment per la categoria elit/sub23 masculina. Dins els actes del centenari de la Unió Ciclista Sabadell, la cocapital del Vallès Occidental serà la seu única per buscar el relleu en el palmarès dels vigents campions absoluts Marc Brustenga i de Iris Gómez.

La tarda del dissabte 21 serà el dia de la disputa del Campionat de Catalunya de fèmines, que enguany tornarà a gaudir d'una cursa única que repartirà fins a set títols de campiona de Catalunya amb la incorporació d'acord amb la normativa d'enguany per a les categories màsters: les categories elit, sub23, júnior, cadet, màster 30, màster 40 i màster 50+ tindran en joc els seus títols. El recorregut, que tindrà el seu punt de sortida i arribada a la Carretera de Prats de Lluçanès, davant del Pavelló Municipal Can Balsach, tindrà una important exigència amb 106 quilòmetres per les elit i sub23, amb un recorregut proper al tradicional de les Grans Clàssiques masculines pels terrenys trencacames del Moianès i la dificultat final del Collet de Lligabosses. Per la seva banda, cadets, júniors i màsters s'incorporaran a Moià i completaran un recorregut de 48,7km.

Fins dimarts estan obertes les inscripcions per a totes les categories des de cadet fins a màster per a buscar el relleu de les campiones coronades l'any 2021 amb una altra cursa espectacular a Súria. Iris Gómez, enguany a l'equip UCI Bizkaia-Durango, va ser la campiona absoluta, amb la victòria sub23 de Martina Moreno, la júnior d'Estefanía Jiménez, la cadet de Laia Bosch i la màster d'Eva Sans.

Per la seva banda, diumenge 22 serà el dia per la disputa del Campionat de Catalunya elit/sub23, que en aquesta ocasió viurà un Campionat propi deslligat del calendari de Grans Clàssiques. Amb tot, gran part del recorregut serà familiar als habituals de les proves sabadellenques d'inici de temporada, amb un recorregut que finalment consta de 144,5km amb la incorporació de dues pujades fins a Granera, també amb arribada i sortida des del Pavelló Municipal de Can Balsach, en aquest cas a partir de les 9h. La prova coronarà doncs els campions de Catalunya en ruta 2022 en les categories elit i sub23.

El vencedor prendrà el relleu d'un guanyador de luxe com Marc Brustenga, que l'any passat guanyava el seu quart títol català de la seva trajectòria sub23 amb un emocionant triomf a la Clàssica Gálvez de Vilanvova i la Geltrú. En la seva darrera temporada abans de fer el salt professional amb l'equip Trek-Segafredo, el vallesà va ser el més ràpid en una jornada que també va coronar al veterà Benjamí Prades com a campió de Catalunya elit.

Fotografia: Unió Ciclista Sabadell