Sergi Darder i Gerard Cano, triomfadors al Memorial Fidel Bagan

26/04/2021
Carretera

Sergi Darder i Gerard Cano, triomfadors al Memorial Fidel Bagan

Sabadell va ser aquest diumenge escenari del calendari de carretera de júniors i cadets amb el XXV Memorial Fidel Bagan, organitzat per la Penya Ciclista Palomillas, que suposava la tercera i quarta prova respectivament de la Copa Catalana 2021 per a les seves categories. En una de les xifres de participació més altes de totes les edicions celebrades des de l'any 1997, 130 corredores es van reunir per viure unes curses ràpides, amb constants intents d'escapada infructuosos, en què els esprints bonificables han estat clau per als triomfs de Sergi Darder (Quadis-Trek Bicisprint) i de Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria).

Fins a 70 quilòmetres estaven previstos per la prova júnior, 25 voltes a un circuit urbà a Can Gambús en què els intents d'escapada i els esprints serien clau. L'esprint final ha estat per al líder de la Copa Catalana Sergi Galbany (Finques Feliu), però això no ha evitat que gràcies als esprints bonificables Sergi Darder (Quadis-Trek Bicisprint) s'ha endut la seva segona victòria de la temporada després de la aconseguida a El Prat de Llobregat amb un sol segon sobre Galbany. El duel entre els dos segueix marcant al classificació de la Copa Catalana (Tota la informació), que el proper dissabte tindrà una cita important amb la disputa del 41è Trofeu Primavera d'Olot.

Per la seva banda, els cadets prenien el relleu amb una prova amb diverses caigudes que es va acabar decidint sobre 40 quilòmetres amb esprints bonificables cada cinc de les voltes que es realitzaven al circuit de 2,7 quilòmetres que composava el recorregut. Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) va ser l'home del dia enduent-se l'esprint final i la victòria per davant d'Adrià Garmendia (UC Vilanova-Autocars Sagalés) i del seus companys d'equip Roger Pareta i Lluc Plana, resultant amb una quarta plaça que l'ha situat líder de la Copa Catalana amb un sol punt davant de Sergi Montserrate (UC Vilanova-Autocars Sagalés).

Els cadets tenen aquest proper dissabte 1 de maig la disputa del Campionat de Catalunya en el sempre especial escenari del Trofeu Primavera d'Olot, amb un recorregut exigent acabat a Batet de la Serra.

Fotografia: Nastascha Chekannikova (www.natascha.es)