Felipe Orts i Aida Nuño s'exhibeixen en una gran Copa Catalana de CX a Vic

04/11/2018
Ciclo-Cross

Felipe Orts i Aida Nuño s'exhibeixen en una gran Copa Catalana de CX a Vic

La sisena edició del GP Ciutat de Vic ha completat aquest diumenge un cap de setmana de gran nivell internacional a la Copa Catalana de ciclocròs, que ha tingut dues cites plenes d'estrelles europees pels circuits osonencs. La prova de Vic ha servir per demostrar l'alt nivell de l'alacantí Felipe Orts (Delikia-Ginestar), que ha aconseguit imposar-se en solitario davant dels belgues Vanthourenhout i Sweeck, mentre que la asturiana Aida Nuño (Río Miera-Cantabria Deporte) ha fet bo el seu domini la passada setmana a la Copa d'Espanya signant un gran doblet.

Absent el vencedor d'ahir a Manlleu, Vincent Baestaens, la prova ha seguit un guió semblant a la prova elit masculina, amb la diferència de que Orts, de 23 anys, ha aconseguit escapar-se en solitari a partir de la meitat d'una cursa que s'ha demostrat dura, amb molts trams de fang en un circuit de pur ciclocròs, per acabar creuant la meta celebrant amb un cavallet, amb els seus rivals arribant a prop d'un minut.  Molt a prop de pujar al podi ha estat el català Jofre Cullell, que als seus 19 anys ha demostrat el seu enorme potencial. El colomenc ha liderat la persecució d'Orts i Vanthourenhout en tota la segona meitat de la prova, i tan sols un incident mecànic en la darrera vola l'ha allunyat d'aquesta posició de privilegi. Amb tot, Cullell ha pogut remuntar ràpidament tres posicions per acabar 5è final i campió sub23, millorant les seves ja excepcionals prestacions demostrades a Manlleu.

En la prova femenina, la campiona d'Espanya Aida Nuño també s'ha demostrat més superior que en la jornada de dissabte, tenint a Lucía González (Nesta-MMR) com a única rival fins la última volta fins a imposar-se en solitario en una prova que ha creat diferències notables i en què Mercè Pacios (Catema.Cat) era 7a final, millorant la seva classificació a Manlleu com a millor catalana de la prova.

"He provat el mateix que vaig provar a la prova d'ahir i en aquest cas ha sortit; he pogut destacar-me i mantenir el meu ritme", ha explicat en acabar la cursa el vencedor Felipe Orts, que enguany ja aconseguit la fita de sumar el seu primer top10 en Copa del Món. "L'any passat ja vaig guanyar a Manlleu, i trobo que són molt bones curses. Aquest any, al ser dues proves internacionals seguides s'han animat a baixar molts corredors belgues, francesos i holandesos, el que ha fet unes curses molt boniques en què hem pogut demostrar que els corredors espanyols podem estar a la seva alçada", apuntava l'alacantí.

Classificació elit:
1. Felipe Orts (Delikia-Ginestar) 59:13
2. Dieter Vanthourenhout (Bingoal) a 0:50
3. Diether Sweeck (Pauwels-Vastodoedservice) a 1:08
4. Tony Periou (VCP Loudeac) a 1:11
5. Jofre Cullell (Megamo Factoruy Team) a 1:11
-Classificació completa

Classificació fèmines:
1. Aida Nuño (Río Miera-Cantabria Deporte) 48:20
2. Lucía González (Nesta-MMR) a 0:13
3. Joyce Vanderbeken (Bike Advide-ITAF) a 2:11
-Classificació completa