Catalunya, campiona d'Espanya per equips en el primer dia de Campionat a Vic

13/01/2023
Federació

Catalunya, campiona d'Espanya per equips en el primer dia de Campionat a Vic

La tarda d'aquest divendres 13 de gener s'ha posat en marxa a Vic (Osona) el Campionat d'Espanya de Ciclocròs 2023, que començava amb la prova inaugural del team relay, tal com és coneguda la prova de relleus per equips. Vuit seleccions autonòmiques s'han jugat el primer títol dels tres dies de competició i espectacle que es viurana la Zona Esportiva de la capital ososnenca, que reuneix als millors especialistes espanyols de la disciplina.

En un inici somiat per la selecció catalana, que corria a casa amb un equip format pel màster Josep Chavarria, l'elit Jofre Cullell, el sub23 Nil Solà, els júniors Marta Cano i Carlos Gámez i el cadet Roc Cubí, l'equip dirigit per Carles Torrent i Pere Uya ha aconseguit el títol de campió d'Espanya, pujant el graó més alt del podi per davant de les seleccions gallega i valenciana. Aquest és el primer títol de la selecció catalana a la prova per equips del Campionat d'Espanya de Ciclocròs, que amb aquesta ocasió a Vic es disputava per catorzena ocasió, fent encara més especial la disputa del Campionat d'Espanya de la modalitat ciclista hivernal a Catalunya 34 anys després de la darrera ocasió (Manresa 1989).

D'aquesta manera, Catalunya pren el relleu de la selecció de Galícia, que s'havia endut els títols en les dues últimes disputes de la prova (2019 i 2022, mentre que havia estat suspesa els anys 2020 i 2021 per limitació del número de participants degut a les restriccions derivades de la pandèmia). Justament l'equip gallec ha estat el que ha dominat la primera meitat de la cursa, que constava de sis voltes al circuit que els dos dies següents viurà les curses de les diferents categories, però els últims relleus de l'equip de Catalunya (amb Marta Cano, Carlos Gámez, Nil Solà i Jofre Cullell, que ha estat qui ha creuat victoriós la meta amb el relleu final) l'han portat a lluitar per una victòria molt esperada.

El Campionat d'Espanya de Ciclocròs de Vic 2023 continuarà aquest dissabte a partir de les 9.30h amb la disputa de les proves màster (en les quals el seleccionat català Josep Chavarría defensarà el títol de campió d'Espanya màster 30 aconseguit ara fa un any a Xàtiva) i cadet, en les quals la selecció catalana compta amb set ciclistes. Quatre prendran part a la cursa masculina (15:50h), liderats pel campió de la Copa d'Espanya de la categoria Roc Cubí juntament amb Martí Martínez, Aleix Huéscar i Borja Carvacho, i tres fèmines, Maria Gutiérrez, Kyra Gali i Abril Roma, ho faran a la cursa femenina (15h), juntament amb les màsters fèmines.

PROGRAMA RESTANT DEL CAMPIONAT D'ESPANYA DE CICLOCRÒS VIC 2023

Dissabte 14 de gener

  • 9.30h. Màster 50 i 60 masculí
  • 10.45h. Màster 40 masculí
  • 12h. Màster 30 masculí
  • 15h. Cadet i màster femení
  • 15.50h. Cadet masculí

Diumenge 15 de gener (en directe per SportpublicTV)

  • 9.30h. Júnior masculí
  • 10.30h. Sub23 masculí
  • 11.55h. Elit, sub23 i júnior femení
  • 13.10h. Elit masculí

Vic es prepara per acollir un històric Campionat d'Espanya de Ciclocròs.

Fotografia: RFEC