El títol cadet de Roc Cubí tanca una gran segona jornada de Campionat d'Espanya CX a Vic

14/01/2023
Federació

El títol cadet de Roc Cubí tanca una gran segona jornada de Campionat d'Espanya CX a Vic

Aquest dissabte 14 de gener s'ha viscut la segona de les tres jornades de Campionat d'Espanya de Ciclocròs 2023 a Vic, que està acollint en el circuit de la seva Zona Esportiva les proves de totes les categories de la popular disciplina ciclista hivernal. Després de l'espectacular estrena de divendres amb el títol per equips de Catalunya, la jornada de dissabte repartia els títols de cadet i totes les categories de màster tant masculí com femení.

El títol cadet de Roc Cubí i les medalles de plata i bronze de Josep Chavarría (màster 30) i Martí Martínez (cadet), respectivament, han liderat uns grans resultats de la selecció catalana en una jornada on també s'ha endut el campionat màster 50B el català Pere Joan Roig (Vila Bike's), i han pujat al podi Jordi Godayol (Club Ciclista Calma Sant Julià, plata màster 50A), Joan Antoni Asensio (Trèvol Bikesports, plata màster 50B) i Ester Barris (Gravel Girona, plata màster 30).

Les proves s'han posat en marxa a les 9.30h, començant per les proves de les categories màster masculines, que en el cas de la categoria màster 50B ha repartit un títol català amb Pere Joan Roig (Vila Bike's) i en la resta ha coronat a Miguel Llaneza (màster 30A), Iñaki Carro (màster 30B), Isaac Suárez (màster 40A), Unai Yus (màster 50B), Marco Prieto (màster 50A), José Julián Balaguer (màster 60A) i Juan Carlos López (màster 60B). El seleccionat català Josep Chavarría, que defensava el seu títol màster 30 aconseguit fa un any a Xàtiva, ha estat lluitant al cap de cursa des dels primers compassos, però ha estat superat per Carro, aconseguint finalment la medalla de plata.

Les proves es reprenien a les 15h amb la disputa de la prova cadet femenina, que compartien sortida amb les fèmines màsters, i de la prova cadet masculina. Kyra Gali (7a), Maria Gutiérrez (12a) i Abril Roma (14a) representaven a la selecció catalana en una prova cadet femenina que ha dominat clarament la gallega Lorena Patiño. En la mateixa sortida, la catalana Ester Barri (Gravel Girona) aconseguia la medalla de plata en categoria màster 30.

Les millors notícies catalanes arribarien a la prova cadet masculina, complint-se els pronòstics que situaven a Roc Cubí com a màxim favorit després d'haver dominat la Copa d'Espanya de la categoria d'aquesta temporada. Cubí ha lluitat al cap de cursa fins la segona de les quatre voltes al circuit de les que ha constat la cursa amb un grupet on també hi rodava el seu company Martí Martínez (finalment medalla de bronze), fins que finalment s'ha pogut destacar a mitja cursa i fer una gran cursa que l'ha permès creuar la línia de meta en solitari. Borja Carvacho (17è) i Aleix Huéscar (39è) han completat l'actuació de la selecció catalana. "He sortit a veure com estaven els rivals. Al cap d'una volta i mig he llançat un atac, he vist que treia uns metres i he seguit apretant. L'última volta se m'ha fet llarga i m'han retallat una mica, però ho he pogut salvar", explicava Cubí.

Ara resta la jornada final del Campionat d'Espanya de Vic 2023, un gran esdeveniment que torna a Catalunya 34 anys després sota la organització del club Jufré Vic-ETB, amb el suport de l'Ajuntament de Vic, la Federació Catalana de Ciclisme i la Real Federación Española de Ciclisme. La jornada matinal de diumenge, que es posarà en marxa a les 9.30h i es podrà seguir en streaming en directe a través del canal de Youtube de SportpublicTV, posarà en joc els títols de campions d'Espanya elit, sub23 i júnior tant masculí com femení.

La selecció catalana és de nou una de les grans favorites en les categories júnior, on hi serà representada amb sis ciclistes (el campió de la Copa d'Espanya Carlos Gámez, Aleix Casanovas i Pau Magrià en nois i Laia Bosch, Marta Cano i Sílvia Cuatrecasas en noies), completant la selecció els elits Jofre Cullell i David Domínguez i els sub23 Nicole Castillo, Nil Solà i Jaume Villar.

PROGRAMA DIUMENGE 15 DE FEBRER - CAMPIONAT D'ESPANYA CX Vic

  •  08:00h Entrenaments Oficials
  • 09:30h Júnior Masculí
  • 10:30h Sub23 Masculí
  • 11:35h Cerimònia júnior i sub23 masculí
  • 11:55h Elit, sub23 i júnior fèmines
  • 13:10h Elit masculí
  • 14:30h Cerimònia de premis final
  • Enllaç al vídeo en directe per SportpublicTV.