El Trofeu Joan Soler de Manlleu, cita clàssica de la Copa Catalana CX

18/10/2022
Ciclocròs

El Trofeu Joan Soler de Manlleu, cita clàssica de la Copa Catalana CX

La temporada de ciclocròs català 2022 agafa embranzida, i aquest diumenge 23 d'octubre viurà una de les seves proves més emblemàtiques. El Trofeu Joan Soler de Manlleu (Osona), una de les proves amb més trajectòria del calendari, serà la tercera prova puntuable de la Copa Catalana de CX 2022, que per ara lideren David Domínguez (Eolo-Kometa) i Blanca Vallès (Irontech-Mendiz-Ambisist) després de les cites viscudes a El Bruc i Sant Martí de Centelles.

El Club Ciclista Manlleuenc organitza un any més la seva cita amb el ciclocròs al tradicional circuit situat al Parc de l'Arborètum, una prova que en edicions recents com les de 2018 i 2019 ha format part del calendari internacional UCI, amb vencedors de primer nivell com el belga Vicent Baestaens o Aida Nuño, el dominador del ciclocròs estatal Felipe Orts o Lucía González, grans noms del ciclocròs recent. En l'edició del darrer 2021, els vencedors van ser Àlex Ruiz i Jordina Muntadas.

D'aquesta manera, la Copa Catalana de Ciclocròs afronta ja unes setmanes intenses i claus, que després de la important cita osonenca tindrà tres dies de competició d'altres nivell a Les Franqueses del Vallès amb el Darkcross (dissabte 29 d'octubre) i el GP KH7 puntuable per la Copa d'Espanya (diumenge 30 d'octubre) i el ciclocròs de La Garriga (dimarts 2 de novembre), seus també plenament consolidades en el calendari català i estatal. La part central d'una forta temporada de ciclocròs català, que es tancarà el gener de 2023 amb la disputa del Campionat d'Espanya a Vic.

Les inscripcions per la prova d'aquest cap de setmana a Manlleu, que també comptarà amb proves per a les categories de promoció, tanquen la mitjanit d'aquest dimarts.