La Clàssica dels Murs ja escalfa motors per a la 10a edició

27/04/2023
Cicloturisme

La Clàssica dels Murs ja escalfa motors per a la 10a edició

Deu anys no es celebren cada dia i això és el que farà el diumenge 7 de maig la marxa cicloturista Clàssica dels Murs, que viurà la 10a edició afrontant els murs més durs de la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia.

Amb sortida i arribada a Cervera, la marxa forma part del Circuit Català de Llarga Distància i de la Xallenge Catalana de Mitja Distància, els dos calendaris més importants de cicloturisme a Catalunya. Ho fa amb dos recorreguts, un de 162,5 quilòmetres i 2.650 metres de desnivell, i un altre de 96,5 quilòmetres i 1.480 metres de desnivell.

L’autèntica essència d’aquesta marxa, però, són els seus murs únics i espectaculars. Els ciclistes es trobaran amb fins a 17 murs en el recorregut llarg i 8 en el recorregut curt, tots ells anunciats a l’inici amb un gran cartell on hi apareixen totes les dades tècniques del mur. Els murs estrella del recorregut llarg seran els d’Albió, amb 400 metres que tenen un desnivell màxim del 19 %, i Forès, que supera el 20 % de desnivell en el seu punt més exigent. En el recorregut curt, la pujada més exigent serà Rubinat II, que arriba a un tram màxim del 17,5 %.

La carrera situarà punts d’avituallament a Sant Martí, Albió, Forès i Verdú i al final de la marxa hi haurà dinar o avituallament per a tots els participants. Les inscripcions per a la marxa ja estan obertes.

Foto: Clàssica dels Murs