Presentada a la FCC una renovada 40ª edició de la Marxa 3 Nacions

11/03/2019
Cicloturisme

Presentada a la FCC una renovada 40ª edició de la Marxa 3 Nacions

La Sala Narcís Masferrer, a la seu de la Federació Catalana de Ciclisme, ha acollit aquest dilluns la presentació de la cicloturista Marxa 3 Nacions by AQUAdrink, que celebra aquest any la seva 40ª edició, i ve carregada de novetats. Seguirà comptant amb l’esperit que l’ha fet única i inigualable en els últims 39 anys, però amb la voluntat de renovació i aposta per al futur, amb una nova imatge gràfica i gestió i organització a càrrec del medallista olímpic José Antonio Hermida, que ha presentat un acte on també hi eren el president de la FCC, Joaquim Vilaplana, i la Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Puigcerdà, Mar Quera.

El nostre objectiu ha estat reinventar la Marxa, per actualitzar-la als nous temps i a les noves marxes que s’organitzen avui, però sense revertir els seus orígens. Els 39 anys d’història de la Marxa 3 Nacions són mèrit del Club Ciclista Puigcerdà, i esperem que duri 40 anys més”, ha destacat Hermida en un acte que ha començat amb uns segons de silenci en record al ciclista mort en la jornada de diumenge al DH de Sant Andreu de la Barca. El nou repte que afronta el nou organitzador és situar la marxa pirinenca com a referència del cicloturisme, i a la localitat de Puigcerdà a una dimensió mediàtica que creuarà fronteres.

 El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, ha demostrat també el seu suport a la històrica marxa acollint l’acte de presentació a la ‘Casa del Ciclisme català’, i recordant que hi ha participant en anteriors edicions. S’ha mostrat molt satisfet amb aquest relleu, ja que  “és una marxa molt atractiva i un referent per a tots els que practiquen el cicloturisme a Catalunya. Reuneix totes les condicions perquè tothom la pugui fer amb un mínim de preparació.  La ‘Ruta pirinenca de les 3 Nacions’ sempre ha sigut mítica”, ha conclòs Vilaplana, que ha recordat la gran activitat cicloturista a Catalunya amb els seus diferents circuits, com el XII Circuit Ciclopirineus, en què està englobat la cita cerdana. "Comptem també amb una Challenge amb ja molta trajectòria, un circuit de Llarga Distància i, des dels últims anys, un circuit totalment femení".

La marxa cicloturista se celebrarà el pròxim 15 de juny amb un recorregut de 140 quilòmetres que creuarà les tres països que l’han fet mítica: Espanya, Andorra i França. José Antonio Hermida, ha destacat que està “molt il·lusionat per poder encapçalar aquesta històrica i autèntica marxa perquè sempre ha estat una de les referents, i per a mi en especial sent de Puigcerdà. L’he disputat molts anys i mai m’ha deixat de sorprendre i enamorar-me el seu recorregut. Un ciclista no es retira mai, i sempre que pugui seguirà fent la marxa 3 Nacions com he fet jo quan era amateur, quan vaig ser professional, i com faig ara ja retirat”. Ha afegit també que el recorregut serà el mateix que en les anteriors edicions, passant pels mítics ports d’Envalira de 2.400 metres de desnivell i el Coll de Puymorens. “Hem mantingut els seus orígens perquè la Marxa 3 Nacions té capacitat de tornar a recuperar a tots aquells que ja l’han disputat, i també als que s’estan iniciant en el món del cicloturisme, ja que compta amb una distància correcte i molt de valor afegit”, ha volgut explicar el medallista olímpic, que ha anunciat que el procés d’inscripcions s’obrirà el pròxim dimecres 13 de març des de la seva pàgina web oficial: www.3nacions.com