Comunicat: ciclisme a partir del dia 11 de maig

10/05/2020
Federació

Comunicat: ciclisme a partir del dia 11 de maig

Aquest proper dilluns dia 11/05 les regions sanitàries de l'Alt Pirineu i Aran (comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Val d'Aran i Cerdanya), Camp de Tarragona (comarques de l'Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) i Terres de l'Ebre (comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta) passen a la Fase 1 del procés de desconfinament pautat pel Ministerio de Sanidad del Gobierno de Espanya, d'acord amb les peticions formulades per la Conselleria de Salut del Govern de la Generalitat.

Les condicions per la pràctica del ciclisme en aquests territoris queden regulades en el BOE nº 130 del 9 de maig, concretament en l'Ordre SND/399/2020, i les pautes fixades per realitzar activitat tant per esportistes professionals i federats, com per l'esport no professional, queden detallades en el comunicat emès per la Secretaria General de l'Esport.

Pel que fa a l'activitat esportiva a l'aire lliure, durant la Fase 1 continuen vigents les condicions de l'Ordre SND/388/2020 del 3 de maig que vam detallar en aquest comunicat, és a dir, limitacions a nivell de província per professionals i esportistes d'Alt Nivell, i terme municipal per la resta d'esportistes federats. Igualment, les franges horàries d'aplicació, serien les mateixes que hi havia fins ara.

Per la resta del territori català, les condicions són idèntiques a les ja sabudes per la Fase 0, fase en la que continuen fins a nova ordre.

Tanmateix, les federacions autonòmiques de ciclisme estan coordinades amb la RFEC per transmetre les seves peticions, dubtes i aclariments al Consejo Superior de Deportes, com ara que la limitació de l'espai on desenvolupar l'activitat no sigui el terme muncipal pels federats no professionals i d'Alt Nivell, però de moment no hi ha una resposta a les mateixes.

Per tant, la Federació Catalana de Ciclisme demana sentit comú i responsabilitat davant la pràctica esportiva, minimitzant riscos i no allargant les sortides més del necessari, i complint escrupolosament les mesures decretades per les autoritats competents. No oblidem que seguim lluitant contra una pandèmia molt seriosa.

Documents d'interés

Junta de la Federació Catalana de Ciclisme
Barcelona, 10/05/2020