La FCC arriba a un acord amb Fitmetric per becar a sis dels campions de Catalunya 2023

05/09/2022
Federació

La FCC arriba a un acord amb Fitmetric per becar a sis dels campions de Catalunya 2023

La Federació Catalana de Ciclisme ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Fitmetric, amb voluntat d’apropar els seus serveis als federats. L’empresa d’estudis biomecànics de l’Institut Català del Peu atorgarà sis “beques Fitmetric” per als campions de Catalunya de ruta i pista 2023, de la mateixa manera que oferirà descomptes en els seus serveis als federats de la FCC.

Aquesta beca consistirà en l’oferiment d’un estudi biomecànic 3D complet, que consta d’una exploració podològica, una revisió de calçat i cales, un ajustament de les mateixes a la bicicleta, un test funcional per a determinar l’estat de salut del ciclista, un test de força per detectar i prevenir lesions, un anàlisi 3D de la tècnica de pedalada per ajustar la correcta postura a dalt de la bicicleta que permeti a l’esportista evitar molèsties i rendir al màxim i, per últim, un anàlisi del llindar de potència.

Tota aquesta informació permet a l’esportista i al seu equip tècnic prendre les decisions i mesures necessàries per prevenir lesions, ajustar les càrregues d’entrenament i poder augmentar així el seu rendiment i la seva vida esportiva. Aquestes beques seran per als campions de Catalunya elit i sub23 tant masculí com femení de fons en ruta del pròxim 2023, mentre que dos seran per als campions de Catalunya d’òmnium, en la modalitat de ciclisme en pista.

A banda de les beques, els federats de la Federació Catalana de Ciclisme també tindran avantatges que els apropin als serveis de Fitmetric. Tots els adscrits a la plataforma d’avantatges de la mateixa FCC, el Club Per Ser Tu, gaudiran d’un 15% de descompte pel Servei Estudi Rendiment 3D Ciclisme i d’un 10% de descompte pels serveis Bike Fitting. De la mateixa manera, des de Fitmetric s’impartirà el mòdul de biomecànica de ciclisme dins les formacions per a entrenadors i tècnics de la FCC.