Cambrils s'estrena amb força a la Scott Marathon Cup

20/03/2019
Marató

Cambrils s'estrena amb força a la Scott Marathon Cup

Aquest diumenge 24 de març, el marató BTT viurà una jornada d'alt nivell: la localitat tarragonina de Cambrils s'estrenarà com a prova de la Scott Marathon Cup, i a més ho farà amb molta força en formar part de la UCI Marathon Series. Així doncs, la cita tarragonina puntuarà com a prova internacional categoria UCI C3, serà la tercera prova puntuable de  l'Open d'Espanya de la modalitat i representarà la segona cita de la Copa Catalana de Marató 2019 (Consulta'n el calendari complet) després de la prova inaugural a Sant Joan de Mediona en què es van imposar Francesc Guerra (BUFF Scott MTB Team) i Sílvia Roura (Esteve).

Per això és segur que a la línia de sortida estaran dos dels millors equips del món dins d'aquesta especialitat. D'una banda el DMT Racing Team amb tots els seus integrants: Tiago Ferreira (excampió del món de bike-marathon), Hans Becking i Jose Dias. Tots ells reconeguts bikers dins d'aquesta modalitat. Però no ho tindran fàcil per aconseguir el triomf. El millor equip nacional de la disciplina i un dels millors a nivell mundial, el BUFF Scott MTB Team, posarà a la graella de sortida a 3 dels seus millors bikers: Luis Leao Pinto, Daniel Carreño i l'actual líder de l'Open d'Espanya de maratí, Miguel Muñoz. A més de corredors altres ciclistes internacionals com el campió luxemburguès Sören Nissen. 

La cursa es disputarà sobre un traçat de 63 quilòmetres, amb una part inicial i final comú. És en el tram central del recorregut on els participants es va trobar amb la major part del portal dificultades físiques i tècniques. Amb sortida des practicament el nivell del mar, els corredors arribaran en els 600 metres d'altura en el punt més alt del traçat. Aquest tram central que probablement decideixi la carrera està composat per 30 quilòmetres, en els quals es realitzen 1.000 metres de desnivell positiu. Tant l'anada des de la sortida com la tornada cap a meta serà seguint el rierol de Riudoms, sense gran desnivell però sobre un terreny exigent per la sorra que es va trobar en alguns trams.

Com és habitual a la Scott Marathon Cup, la organització también proposa un traçat menys exigent de 37 quilòmetres, la variant XCC, que comparteix gairebé tot el recorregut amb la XCM salvant aquest tram central més dur. El recorregut llarg comptarà amb quatre avituallaments, i el curt, amb dos. Cada traçat tindrà dues modalitats de participació, la pro i la opem. Cambrils serà la primera cita de les UCI Marathon Series a Europa en aquest 2019. Una oportunitat única de compartir graella amb els millors corredores d'aquesta modalitat i, alhora, poder gaudir del mateix traçat que ells sense aclaparaments.

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport