Mujer-Deporte-Cáncer presenta la campanya del Dia Mundial del Càncer Ginecològic

20/09/2022
Federació

Mujer-Deporte-Cáncer presenta la campanya del Dia Mundial del Càncer Ginecològic

Des de MUJER-DEPORTE-CÁNCER, programa de prevenció de càncer en la dona, en col·laboració amb el Consejo Superior de Deportes (CSD), Federacions Esportivesi Clubs Esportius de diferents modalitats, llança una campanya de conscienciació sobre el càncer ginecològic.

Segons l'informe anual publicat per la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM), el càncer ginecològic és el tercer càncer més comú entre dones, sent el d'endometri el més freqüent, seguit pel càncer d'ovari i del càncer de coll úter o cèrvix.

Afortunadament, gràcies als avanços en els tractaments, així com les mesures de prevenció i diagnòstic precoç, fan que les dones diagnosticades amb aquesta patologia superin el càncer en la majoria dels casos.

MUJER-DEPORTE-CÁNCER pretén transmetre a totes les dones dues mesures molt efectives que estan al seu abast tant per a prevenir el càncer com altres malalties:

  1. Realitzar exercici físic setmanalment.
  2. Acudir de forma regular al seu control ginecològic.

L'esport és un pilar important en la millora de la salut, eludir el sedentarisme i tenir hàbits saludables evitarà patir malalties.