Novetats i modificacions amb entrada en vigor l'1 de juny

01/06/2020
Federació

Novetats i modificacions amb entrada en vigor l'1 de juny

El dia 30 de maig es va publicar al BOE l'ordre SND/458/2020 segons la qual s'introdueixen noves modificacions per la pràctica esportiva a l'aire lliure en els territoris en Fase 1 i Fase 2, amb entrada en vigor a partir de dilluns 01 de juny.

Regions Sanitàries en Fase 1
A nivell català estem parlant de la de Lleida i la de Barcelona. Aquí hi ha una novetat important, ja que a partir d'ara s'entén com a regió sanitària de Barcelona una única regió, conformada pel que fins ara era Barcelona Metropolitana Nord, Barcelona Metropolitana Sud i Barcelona Ciutat. Les comarques d'El Garraf i l'Alt Penedès queden fora de la regió sanitària de Barcelona (i han passat a Fase 2).

Les novetats pels ciclistes federats respecte les condicions vigents explicades en el comunicat del dia 24/05 és que es pot sortir a fer pràctica esportiva a l'aire lliure en grups de fins a 10 persones, sempre mantenint les distàncies de seguretat, i amb el límit de la regió sanitària.
Així mateix, a nivell d'instal·lacions (com Escoles de Ciclisme) es pot fer entrenaments en grups de fins a 10 persones, sempre mantenint les distàncies de seguretat.

Pels esportistes d'Alt Nivell i ARC les condicions no canvien. 

Regions Sanitàries en Fase 2
No hi ha novetats respecte el comunicat del dia 28/05.
Només tenir en compte que estan en aquesta fase les regions sanitàries de Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, Girona, Catalunya Central, Alt Pirineu i Aran, i les comarques del Garraf i l'Alt Penedès.

Documents d'interés

La Federació Catalana de Ciclisme continua demanant sentit comú i responsabilitat davant la pràctica esportiva, minimitzant riscos i no allargant les sortides més del necessari, i complint escrupolosament les mesures decretades per les autoritats competents. No oblidem que seguim lluitant contra una pandèmia molt seriosa.

També us recordem que les Delegacions de la FCC arreu del territori continuen tancades al públic. Les llicències federatives s'envien a les adreces de cada club. Igualment es pot descarregar digitalment la llicència des de la APP, mentre no arriba el plàstic: Android o iPhone

Aquest comunicat informatiu es realitza en base a la intepretació conjunta amb les altres federacions ciclistes estatals i la RFEC de les ordres emeses pel BOE, així com de les particularitats del territori català, segons la informació de la Secretaria General de l'Esport i/o el Departament d'Interior, i d'UFEC. La intenció és intentar aglutinar tota la informació d'interès pel col·lectiu ciclista, tenint en compte que la Federació Catalana de Ciclisme no legisla ni dicta les normatives i, per tant, la informació d'aquest comunicat no és oficial ni vinculant.

Junta de la Federació Catalana de Ciclisme
Barcelona, 01/06/2020