Novetats per la Fase 3 i reobertura de Delegacions territorials de la FCC

07/06/2020
Federació

Novetats per la Fase 3 i reobertura de Delegacions territorials de la FCC

El dia 30 de maig es va publicar al BOE l'ordre SND/458/2020 segons la qual es defineixen les condicions per la pràctica esportiva en Fase 3, amb entrada en vigor a partir de dilluns dia 8 en les regions sanitàries que s'hi trobin.

Regions Sanitàries en Fase 2
A nivell català passen a Fase 2 el proper dilluns dia 8 les regions sanitàries de Lleida i Barcelona (recordem que com una sola unitat). S'hi mantenen la regió de Girona i la de Catalunya Central, i les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf
La pràctica esportiva en aquestes regions és la que vam descriure en el comunicat del dia 28/05. recordem que les franges horàries de 10 a 12h i de 19 a 20h són reservades a les persones més grans de 70 anys. El límit serà sempre el de la regió sanitària on es resideixi. Caldrà seguir mantenint les mesures de distanciament social entre ciclistes.
Protecció Civil ha comunicat aquest dilluns dia 8 que a efectes de mobilitat han quedat integrades les comarques de Alt Penedès i Garraf amb la regió sanitària de Barcelona.

Regions Sanitàries en Fase 3
El proper dilluns dia 8 les regions sanitàries de Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre (considerades coma  regió única per mobilitat), Al Pirineu i Aran, passen a Fase 3 del desconfinament.
Les mesures per la pràctica esportiva a aplicar són les descrites en l'ordre SND/458/2020 que trobareu adjunta. La principal novetat és que desapreixen les franges horàries, mentre que el límit de mobilitat continua sent el de la regió sanitària. Caldrà seguir mantenint les mesures de distanciament social entre ciclistes, essent el grup d'un màxim de 20 esportistes.

Documents d'interés

Obertura de les Delegacions territorials
A partir del dimecres dia 10 les delegacions territorials de la Federació Catalana de Ciclisme tornaran a obrir les seves oficines en els horaris habituals. Recomanem demanar cita prèvia via telefònica, si s'hi vol acudir presencialment.

La Federació Catalana de Ciclisme continua demanant sentit comú i responsabilitat davant la pràctica esportiva, minimitzant riscos i no allargant les sortides més del necessari, i complint escrupolosament les mesures decretades per les autoritats competents. No oblidem que seguim lluitant contra una pandèmia molt seriosa.

També us recordem que les llicències federatives es poden descarregar digitalment la llicència des de la APP, mentre no arriba el plàstic: Android o iPhone

Aquest comunicat informatiu es realitza en base a la intepretació conjunta amb les altres federacions ciclistes estatals i la RFEC de les ordres emeses pel BOE, així com de les particularitats del territori català, segons la informació de la Secretaria General de l'Esport i/o el Departament d'Interior, i d'UFEC. La intenció és intentar aglutinar tota la informació d'interès pel col·lectiu ciclista, tenint en compte que la Federació Catalana de Ciclisme no legisla ni dicta les normatives i, per tant, la informació d'aquest comunicat no és oficial ni vinculant.

Junta de la Federació Catalana de Ciclisme
Barcelona, 07/06/2020