Obert el termini de preinscripció als Centres de Tecnificació de Ciclisme de la FCC

14/04/2023
Federació

Obert el termini de preinscripció als Centres de Tecnificació de Ciclisme de la FCC

La Federació Catalana de Ciclisme obre les pre-inscripcions als Centres de Tecnificació de Ciclisme de Ripoll, Esplugues de Llobregat i Banyoles per al proper curs 2023/24, amb l'objectiu d’ajudar als joves ciclistes a compaginar el millor possible, un programa d’entrenament de ciclisme del més alt nivell amb els estudis de Batxillerat i Universitaris.

El Centre de Tecnificació de Ripoll compta amb una residència per a esportistes amb sales d’estudi, cuina i menjador. A més, utilitzen les instal·lacions esportives necessàries per a seguir els programes d’entrenament tals com: piscina, sala de musculació, spa, zona de trial, el velòdrom de Barcelona, i un entorn natural i de carreteres i muntanyes d’excel·lent ubicació. Els ciclistes becats de les disciplines de RUTA, BTT i TRIAL estudien a l’Institut Abat Oliba de Ripoll i viuen en règim de pensió complerta des de diumenge al vespre fins divendres a la tarda (sopar diumenge no inclòs).

El Centre de Tecnificació d’Esplugues compta amb la Residència Blume, el Velòdrom d’Horta Miquel Poblet i les instal·lacions esportives i mèdiques d’Esplugues de Llobregat. Els esportistes resideixen en règim de pensió completa des de diumenge al vespre fins divendres a la tarda; estudien a l’INS Joaquim Blume, i poden matricular-s’hi els ciclistes de la disciplina de PISTA, que estudiaran ESO o Batxillerat. 

El Centre de Tecnificació de Banyoles acull esportistes d’alt rendiment i d’alt nivell de Catalunya i de l’estat espanyol. Disposa de residència per a esportistes, gimnàs, centre mèdic i servei de fisioteràpia. És la seu del Centre Català de Rem Olímpic. Gestionat per la Federació Catalana de Rem, el centre rep el suport del Consell Català i del CSD (Consejo Superior Deportes), i a partir del 2018, s'hi van poder adherir ciclistes becats de les modalitats de carretera i BTT. Tots ells cursen estudis Universitaris a Salt o a Girona.

Es poden pre-inscriure en aquests centres de Tecnificació els ciclistes inclosos en el Programa ARC de la FCC, en el següent enllaç d’INSCRIPCIONS.

Les pre-inscripcions es tancaran el 15 de maig. La FCC procedirà a seleccionar els aspirants amb millor currículum esportiu i notes de la ESO, i presentarà les sol·licituds de beques al Consell Català de l´Esport, que haurà d'aprovar-les definitivament.

La beca contempla la residència i manutenció de l’esportista en règim de pensió complerta, així com el cost del tècnic, el preparador físic, la utilització de les instal·lacions esportives i els entrenaments. No entren amb la beca els desplaçaments per entrenaments, serveis complementaris, ni les taxes de matriculació a l’Institut o Universitat.

CENTRE TECNIFICACIÓ RIPOLL:

  • Ciclistes de BTT i carretera que vulguin cursar Batxillerat.
  • Ciclistes de Trial que cursin ESO i/o Batxillerat.
  • Quota mensual de 160 €/mes, en concepte de serveis complementaris i desplaçaments.

CENTRE TECNIFICACIÓ ESPLUGUES

  • Ciclistes de pista que vulguin cursar ESO i/o Batxillerat
  • Quota mensual de 60 €/mes, en concepte de serveis complementaris.

CENTRE TECNIFICACIÓ BANYOLES

  • Ciclistes de carretera/BTT que estudiïn Universitat
  • Ciclistes amb certificat d’Alt Nivell o d’Alt Rendiment del CSD, i que competeixen a nivell nacional i internacional. Al ser un centre per esportistes d’Alt Nivell no contempla quota mensual.

Confiem que aquesta informació us sigui d’utilitat, si més no podeu adreçar-vos a tecnics@ciclisme.cat per a qualsevol aclariment.