Barcelona corona els campions de Catalunya de Persecució i Madison

15/07/2022
Pista

El Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet de Barcelona va ser l'escenari aquest dijous 14 de juliol de la disputa del Campionat de Catalunya de Persecució i Madison 2022. El repartit calendari d'estiu de ciclisme en pista català tenia cita en una Diada del Rècord en què es van reunir una quarantena de ciclistes al velòdrom barceloní.

La tarda començava amb la lluita pels títols de persecució individual, que els ciclistes cadets disputaven sobre una distància de 2000m. El millor temps per proclamar-se campió va ser el del recentment proclamat subcampió d'Espanya de carretera als Campionats d'Espanya Escolars Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria), amb un temps de 2:20.736 que l'avantatjava amb sis segons respecte al seu company d'equip i subcampió, Marc Zafra, i la medalla de bronze, Adrià Garmendia (Vilanova-Autocars Sagalés). Entre les fèmines, el millor temps per proclamar-se campiona era el de Ainara Inarejos (Penya Ciclista Baix Ebre) amb 2:49.007, tan sols quatre dècimes més ràpid que la subcampiona, Irune Sánchez (Costa Brava Mediterranean Foods), mentre que el podi el completava Mar Piñol (Penya Ciclista Baix Ebre).

Sobre 3000m es disputava el mateix Campionat de persecució en les categories open, en què el millor temps (3:35.678) era per al campió elit Oriol Beltran (Joves Ciclistes Amposta), poc menys de dos segons més ràpid que el sub23 Ricard Fitó (La Tova-Huesca La Magia), mentre que el tercer millor temps era el del campió júnior Gerard Cano (Bikesports-Ford Nicolás), amb 3:40.121.

La jornada es tancava amb les proves de madison, que els cadets obrien amb un recorregut de 80 voltes. La parella formada per Roger Pareta i Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria) van dominar la cursa per proclamar-se campions de Catalunya en la categoria per davant de la parella formada per Adrià Garmendia i Alonso Miras (Vilanova-Autocars Sagalés), mentre que el bronze se l'enduien Martí Gozalbo (Vilanova-Autocars Sagalés) i Iván Rovira (Penya Ciclista Baix Ebre). La participació femenina va anar a càrrec de Irune Sánchez (Costa Brava Mediterranean Foods) i Aixa Catalán (Iurreta-Furesa).

Per la seva banda, la prova open va coronar als campions de Catalunya júnior formada per Siro Pallarès i Jaume Villar (Tot net-Terrassa), per davant de Luis Fernández i Juan David Montoya (Bikesports-Ford Nicolás) i la parella formada pel sub23 Ricard Fitó (La Tova-Huesca La Magia) i el júnior Iván Viladrich (Penya Ciclista Baix Ebre).

La pròxima cita del Campionat de Catalunya de Pista 2022 serà el pròxim dijous 21 de juliol, amb la disputa dels títols de velocitat, amb les inscripcions obertes fins diumenge.