Il·lusionants resultats en un intens cap de setmana de pista a Madrid

17/02/2020
Pista

Il·lusionants resultats en un intens cap de setmana de pista a Madrid

La selecció catalana va viatjar al Velòdrom Tasio Greciano de Galapagar (Comunitat de Madrid) aquest passat cap de setmana a la Copa d'Espanya òmnium de dissabte i Campionat d'Espanya de madison el diumenge amb una selecció molt jove formada que va acabar aconseguint il·lusionants resultats després d'un inici regular, que va acabar servint per millorar a mesura que s'agafava el ritme de competició. La segona plaça de Lucia García a l'òmnium de fondistes cadet i les altres dues medalles al Campionat d'Espanya de madison per part dels cadets van ser els resultats més destacats d'una cita que coronava a Laura Rodríguez com a segona classificada final de la Copa d'Espanya.

El grup estava format per les cadets Lucía Garcia, Estefanía Jiménez (Top Conserge-Costa Brava), Julia Borràs i Citlali Pareja (Tot net-Terrassa), els cadets masculins Lluc Plana (Olot-Tadesan) i Sergi Montserrate (Autocars Sagalés), els júniors Pau Torrent, Axier Casado, Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa) i David Peñaranda (Autocars Sagalés) i dues sub23, Laura Rodriguez (Genesis) i Maria Banlles (Sopela), molts d'ells becats als Centres de Tecnificació de la FCC i amb suport per part del Programa Futur.

La primera gran notícia arribava quan Lucia García aconseguia ser segona a l'òmnium de fondistes cadet, regular al llarg de totes les proves, amb un resultat que la porten al 6è lloc de la general tot i fer tan sols uns participació. Per la seva banda, cal destacar el 9è lloc Citlali Pareja i l'11è d'Estefania Jiménez, mentre que entre els nois cadets destacava el 6è lloc Sergi Monserrate, destacant-hi la tercera plaça a la eliminació, que el portaven també a ser 7è general final de la Copa d'Espanya d'òmnnium.

La mala sort arribava a les proves júniors, amb una caiguda de Marcel Pallarès quan estava lluitant per les primeres posicions que el van fer acabar amb fractura de clavícula, sense poder disputar la puntuació. El membre del CTE de Ripoll, campió de Catalunya cadet de carretera la passada temporada, va començar amb bon peu sent tercer tempo race, però la seva caiguda el van ser finalment 6è, un resultat que el porta a ser 5è general final de la Copa d'Espanya, on el segueix Pau Torrent 9è a la general final després de la seva gran actuació a Dos Hermanas.

En el cas de les fèmines elit, Laura Rodríguez aconseguia consolidar el seu segon lloc a la general final de la Copa d'Espanya òmnium final darrere la balear Margarita López després de ser 4ª a la prova de Madrid, sent tercera a l'escratx i tempo race, mentre que Maria Banlles signava la 7ª plaça. En el cas dels homes, Ricard Martín, corrent pels colors del seu equip JF Cunit-Proton, va acabar 4t a la general final de la Copa d'Espanya després de ser 7è aquest cap de setmana tot i trencar-se la clavicula. Martín havia quedat a un pas de guanyador la puntuació en duel amb el veterà basc Illart Zuazubiskar.

Andrea Ortiz (Genesis), per la seva banda, es va reafirmar com a campiona final de la Copa d'Espanya de velocitat en l'open de fèmines, dominant un cop més les tres proves en una classificació en què Diana Perez (Tot net-Terrassa) aconseguia el 4t lloc. En aquesta prova, era el mateix que signava Itmar Esteban (Genesis) en l'open masculí i Marta Vilanova (Tot net-Terrassa) entre les fèmines cadet, signant tots dos el 3r lloc a la classificació general final de la Copa d'Espanya. Per la seva banda, corrent amb els colors de la selecció catalana, Lluc Plana era 10è i  aconseguia així el seu 5è lloc a general final en velocitat cadet després del bon resultat de Dos Hermanas.

Dues medalles de futur al Campionat d'Espanya de madison
Amb el Campionat d'Espanya de madison de diumenge va ser quan es van viure dues medalles de gran valor en les parelles catalanes cadet, destacant-hi la plata de Lucia García i Estefania Jiménez  lluitant pel triomf fins l'últim esprint davant la parella balear, que es va endur la victòria. 5ª era l'altra parella de la selecció, formada per Citlali Pareja i Júlia Borràs, mentre que la parella masculina de la categoria, amb Lluc Plana i Sergi Monserrate, aconseguia una altra medalla amb el bronze.

En les altres categories, es va fregar de nou aquest posi, ja que Pau Torrent i Axier Casado van aconseguir el 4t lloc a la prova júnior, el mateix que aconseguien Laura Rodríguez i Maria Banlles a l'open femení. També cal destacar la quarta plaça de l'equip català JF Cunit-Proton a l'open masculí amb la parella formada per Joan Font i Ricard Martin, castigats per la caiguda i fractura de clavícula d'aquest últim durant les darreres 40 voltes, quan estaven en disposició de batallar les medalles.

Fotografia: RFEC