Més d'una quarentena de ciclistes a la Lliga Catalana de Pista de Tortosa

17/07/2020
Pista

Més d'una quarentena de ciclistes a la Lliga Catalana de Pista de Tortosa

Més d'una quarentena de ciclistes van ser presents ahir al Velòdrom Municipal de Tortosa per la disputa d'una nova cita de la Lliga Catalana de Pista, que després del seu retorn ara fa una setmana a Barcelona, reprenia l'activitat al remodelat velòdrom de la capital del Baix Ebre.

Sota la organització de la Penya Ciclista Baix Ebre, es reuniren al velòdrom un total de 13 de la categoria open (7 júniors) 14 cadets, 11 infantils i 4 alevins per disputar les proves de puntuació, escratx, eliminació, longest lap i velocitat per parelles, en moltes ocasions tenint les fèmines alevins i infantils la ocasió de disputar les seves pròpies curses separades degut al notable nivell de participació en les categoires inferiors.

Els júniors van ser importants protagonistes de les proves open, com amb Pau Torrent (Tot net-Terrassa) enduent-se la prova de l'escratx davant el sub23 colombià-britànic Santiago Cadavid (Controlpack-Yupih), mentre que David Peñaranda (UC Vilanova) superava al mateix Torrent en el darrer esprint de la prova de la puntuació, mentre que Cadavid completava el podi. Per la seva banda, entre les fèmines, la cadet Citlali Pareja (Terrassa Ciclisme Club) era qui s'enduia la puntuació davant la júnior madrilenya María Garcia-Consuegra. Els cadets masculins tenien prova pròpia, dominada pel cadet Gerard Cano (Club Infantil Ciclista Olot).

Eliminació i longest lap eren les proves estrelles per les categories inferiors, mentre que aquesta última també la disputaven les participants de l'open fèmines, amb triomf absolut de la cadet Marta Vilanova (Tot net-Terrassa). També destacava durant la tarda la disputa de la prova de velocitat per parelles, en què el millor temps (37"51) era per la parella formada per Santiago Cadavid-Louis Bilyard, només unes mil·lèssimes que les parelles cadet que formaven Gerard Cano-Lluc Plana (37"55) i Jan Bartrina-Saul Pareja (37"60).

Premis Lliga Catalana Pista Tortosa:

  • Puntuació: David Peñaranda (júnior, guanyador Open),  Santiago Cadavid (sub23), Citlali Pareja (cadet, guanyadora Open fèmines), Gerard Cano (cadet), Ivan Segura (infantil)
  • Escratx: Pau Torrent (júnior, guanyador Open), Santiago Cadavid (sub23), Ainara Inarejos (infantil), Lívia Benito i Bernat Casajust (aleví)
  • Eliminació: Marc Zafra i Ainara Inarejos (infantil), Bernat Casajust i Raquel Ortega (aleví)
  • Longest lap: Marta Vilanova (cadet, guanyadora Open fèmines), Lluc Plana (cadet), Ivan Rovira i Mar Piñol (infantil), Lívia Benito i Bernat Casajust (aleví)
  • Totes les classificacions completes de la Lliga Catalana de Pista de Tortosa.