Ràdio Volta: El millor ciclisme en pista internacional es cita al TICB

12/09/2023
Federació

Ràdio Volta: El millor ciclisme en pista internacional es cita al TICB

Ja està en marxa el compte enrere per viure del 15 al 17 de setembre l'espectacle del ciclisme en pista de primer nivell internacional a Barcelona. El Velòdrom Municipal d'Horta Miquel Poblet, un escenari històric seu de Jocs Olímpics i Mundials, ja es prepara per la disputa del 19è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona - X Memorial Miquel Poblet, una prova que des de fa gairebé dues dècades organitza la Federació Catalana de Ciclisme.

La prova barcelonina, tota una referència en el calendari internacional, podrà gaudir de la presència de grans especialistes del ciclisme en pista a nivell mundial, que es jugaran les victòries tant en proves de velocitat (esprint i keirin) com de fons (òmnium i madison).

La prova internacional de categoria UCI C2 viurà una edició molt important a menys d’un any dels Jocs Olímpics de Paris 2024 i comptarà amb una participació de primer nivell internacional, amb reprsentants de 21 països diferents. Entre els participants hi haurà 18 ciclistes que fa poques setmanes van ser presents al Súper Mundial de ciclisme disputat a Glasgow (Escòcia), entre els quals hi destaquen Silvia Zanardi (Itàlia), Anita Stenberg (Noruega) o Yacine Chalel (Algèria).

Més enllà dels mundialistes, també hi destaca la presència de corredors de talla internacional com la campiona d'Europa sub 23 de keirin Clara Schneider (Alemanya), el vigent campió britànic de velocitat Harry Ledingham-Horn (Regne Unit), o la majoria dels vencedors del TICB 2022: Facundo Gabriel Lezica i Gabriel Ruiz (Argentina) en madison masculí, Lena Mettraux (Suïssa) en madison femení, Eukene Larrate (Espanya) en òmnium femení i Rhian Edmunds (Regne Unit), guanyadora fa un any de les proves de keirin i sprint.

El 19è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona - X Memorial Miquel Poblet també tindrà la presència de la selecció catalana, que estarà representada per vuit corredors elit i sis corredors júnior. Com a novetat d'aquesta 19a edició, el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona viurà el diumenge al matí proves UCI Omnium Júnior masculina i femenina que otorgarà punts UCI per als corredors de la categoria. El mateix diumenge, entre les proves júnior, hi haurà competicions infantils i cadets.

La competició, una de les grans cites de l'any per al ciclisme català, és la protagonista del ciclisme català aquesta setmana al podcast Ràdio Volta, de Catalunya Ràdio, que de la mà de la FCC apropa setmanalment un protagonista o una prova que ens ajudin a conèixer més de prop el ciclisme de casa nostra.