Eloi Palau i Alba Riera, guanyadors de la Copa Osona després d’imposar-se al GP Ciutat de Vic

29/04/2024
Trial

Eloi Palau i Alba Riera, guanyadors de la Copa Osona després d’imposar-se al GP Ciutat de Vic

Eloi Palau i Alba Riera són els guanyadors de la Copa Osona de Trial 2024 després d’haver aconseguit la victòria al Gran Premi Ciutat de Vic, prova amb categoria internacional UCI C1 que s’ha celebrat aquest diumenge 28 d’abril al circuit del Mas de Bigues de la capital osonenca. Els riders osonencs s’han fet amb la primera plaça de la general després d’haver assolit un ple de victòries en les proves disputades en el transcurs de la 25 edició del certamen, tres en el cas de la categoria elit masculina i quatre en elit femenina.

El Gran Premi Ciutat de Vic s’ha disputat en unes complicades condicions meteorològiques a causa de la pluja i el fang, que han deixat les zones relliscoses i han afegit més dificultat tècnica a un circuit ja de per si exigent. Això no ha impedit, però, que la prova se celebrés amb total normalitat i registrant una bona afluència de públic. En total, s’han donat cita a la cinquena prova del calendari gairebé 220 esportistes procedents de deu països i inscrits en 14 categories.

El viladrauenc Eloi Palau ha basat el seu triomf en una gran primera volta, que li ha permès distanciar-se dels seus rivals i obtenir una còmode renda que ja no li han pogut retallar tot i fallar en les dues últimes zones de la segona volta. Finalment, ha acumulat 450 punts, els mateixos que el segon classificat, el basc Julen Saenz, i 20 punts més que l’actual Campió del Món, el madrileny Alejandro Montalvo, que ha sigut tercer. La quarta posició l’ha ocupat Daniel Barón mentre que han completat el top 10 riders internacionals de la talla dels francesos Robin Berchiatti i Vincent Hermance, el finlandès Niilo Stenvall, l’italià Diego Crescenzi i l’eslovac Samuel Hlavaty, amb el permís del vigatà Martí Riera, que ha ocupat la setena posició.

La igualtat ha presidit la competició a la categoria Elit femenina, on Alba Riera i Vera Barón han mantingut un interessant duel que ha acabat amb taules (490 punts per a cadascuna d’elles) i que s’ha decantat a favor de la vigatana per millors resultats parcials en els passos per les zones. La tercera posició, ja molt allunyada, ha sigut per a la francesa Nina Vabre (350 punts) mentre que la multi campiona del Món, l’alemanya Nina Reichenbach, s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça final (300 punts) per davant de la catalana Laia Esquís (220 punts).

Els guanyadors de la Copa Osona 2024 en la resta de categories han sigut Àlex Massó (R1), Lluc Roa (R2), Ivan Monrós (R3), David López (Aleví), Nil Busquets (Principiant), Roc Casals (Open Blau), Adrià González (Open Blanc) i Marc Tarrés (Open Negre). Les categories benjamí i prebenjamí, que es disputen com a proves participatives, també han comptat amb una bona inscripció.

L'avantsala del Campionat de Catalunya de Trial
L’activitat no para al circuit Mas de Bigues de Vic després de la clausura de la Copa Osona, ja que el pròxim dimecres 1 de maig acollirà la disputa dels Campionats de Catalunya de Trial 2024, que serà també prova de categoria internacional UCI C1 per a les categories d’elit masculí i femení.

Fotografia: Trialsport